Google introducerer en ny måde at søge på ved at optage video

Nicolai Busekist

1 uge siden

|

04/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google har gjort det muligt for deres brugere at optage en video på deres smartphone, hvorefter de kan bruge den til at søge med.

Mest læste i dag

Google har lanceret en ny funktion, der gør det muligt for folk at søge på internettet ved at optage en video. Med videosøgning kan man pege sit kamera på noget, stille et spørgsmål om det og få søgeresultater. 

Android- og iPhone-brugere globalt vil få adgang til funktionen ved at aktivere 'AI Overviews' i deres Google-app, men funktionen vil kun understøtte engelsk ved lanceringen. Dette er det seneste tiltag fra Google for at ændre måden, folk søger online ved hjælp af kunstig intelligens (AI). 

Det sker tre måneder efter, at ChatGPT-skaberen OpenAI annoncerede, at de testede muligheden for at søge ved at stille deres chatbot spørgsmål. Google introducerede AI-genererede resultater øverst i visse søgninger tidligere på året med blandede resultater. 

I maj modtog funktionen kritik for at give uregelmæssige og unøjagtige svar, herunder at anbefale folk at bruge 'ikke-giftig lim' til at få ost til at sidde fast på pizzaen. På det tidspunkt sagde en Google-talsmand, at der var tale om 'isolerede eksempler'. Resultaterne er siden blevet forbedret med færre fejl. 

Siden da har der været flere tiltag for at inkludere AI i søgninger, hvilket blandt andet inkluderede muligheden for at stille spørgsmål om billeder ved hjælp af Google Lens. De har udtalt, at denne funktion har øget populariteten af Lens, hvilket har motiveret dem til at udvide funktionen yderligere.

Googles leder af søgning, Liz Reid, har udtalt, at den nye funktion ville gøre det nemmere for folk at stille spørgsmål om verden omkring dem. 

Hun gav eksemplet med en person i et akvarium, der måske vil finde ud af, hvorfor en gruppe fisk svømmer i takt. I stedet for at skulle søge efter fisken online og skrive spørgsmålet, vil den nye funktion lade vedkommende bruge kameraet til at optage en kort video og stille spørgsmålet højt. 

Googles AI vil analysere videoen, identificere fisken, kombinere det med spørgsmålet og give søgeresultater.  Brancheanalytiker Paolo Pescatore sagde, at dette var 'en stor ting' for Google. 

"Vi ser nu AI i alt, og folk forbinder bedst med visuelle elementer," sagde han ifølge BBC.

"Dette seneste tiltag viser yderligere nye måder at bringe indhold til live på med noget som søgning, der er en af de mest almindelige opgaver på internettet."

"Her ligger der potentiale for, at AI virkelig kan blive samarbejdsvillig og innovativ i hverdagen - vi er på randen af, at AI bliver personligt og unikt baseret på vores brugsmønstre og vaner."