Google får stærk konkurrence fra flere forskellige sider

Christian Pedersen

7 uger siden

|

28/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google får lige for tiden ekstrem meget konkurrence. Mon de kan klare det?

Mest læste i dag

I mange år har Google domineret markedet inden for søgning og korttjenester, men nu står virksomheden overfor alvorlig konkurrence fra flere forskellige sider.

Apple og OpenAI er to af de mest markante aktører, der nu udfordrer Googles dominans med nye tjenester og innovationer. Det skriver abcnyheter.

Apple udfordrer med ny version af Maps

Apple har længe haft deres egen korttjeneste, Apple Maps, som har været tilgængelig som en app.

Nu udvider Apple denne tjeneste ved at lancere en netversion.

Den nye betaversion af Apple Maps kan testes på beta.maps.apple.com og fungerer i øjeblikket kun på engelsk med afstande opgivet i miles.

Selvom korttjenesten endnu kun tilbyder rutevejledning til bil og gang, lover Apple at udvide med flere funktioner snart.

En af de kommende opdateringer inkluderer funktionen Look Around, som kan sammenlignes med Googles Street View.

Den nye webversion er i øjeblikket kompatibel med Safari og Chrome på Mac og iPad samt Chrome og Edge på Windows-maskiner.

OpenAI introducerer SearchGPT

OpenAI, virksomheden bag ChatGPT, træder nu også ind på Googles territorium med deres nye søgemaskine, SearchGPT.

Denne kunstig intelligens-drevne søgemotor tilbyder sanntidstilgang til information fra internettet og udfordrer dermed Googles dominans på søgemarkedet.

Ifølge Reuters faldt aktierne i Googles moderselskab, Alphabet, med tre procent efter OpenAI's annoncering af SearchGPT.

Googles markedsandel inden for søgemaskiner var i juni på hele 91,1%, ifølge Statcounter, men med nye aktører som OpenAI, kan denne dominans være truet.

Reaktioner og fremtidige forventninger

Analytiker Kingsley Crane fra Canaccord Genuity mener, at KI-drevne søgeværktøjer fra OpenAI og andre, som Perplexity, vil lægge pres på Google til at forbedre sine egne tjenester.

Der er endnu ingen fastsat dato for den officielle lancering af SearchGPT, men den er i øjeblikket i prototypestadiet og bliver testet med en lille gruppe brugere.

Fremtiden for Google

Med både Apple og OpenAI, der aggressivt bevæger sig ind på Googles marked, står virksomheden overfor nye udfordringer.

Forbrugerne kan se frem til øget konkurrence og innovation, som kan føre til bedre og mere varierede tjenester.

Google skal nu bevise, at de kan bevare deres førerposition ved at forbedre deres eksisterende tjenester og imødekomme den stigende konkurrence.