Google Chrome vinker farvel til passwords: Nu skal du bruge dette

Christian Pedersen

6 dage siden

|

22/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Nu er det slut med lange koder, der er svære at huske. Google siger nu, at du skal bruge dette i stedet.

Mest læste i dag

Google tager endnu et skridt mod en fremtid uden passwords med introduktionen af passkeys – en teknologi, der lover at være både mere sikker og nemmere at bruge end traditionelle adgangskoder.

Passkeys er en ny login-metode, der bruger biometriske data såsom fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse til at sikre brugeradgang, hvilket gør dem næsten umulige for hackere at gætte eller opsnappe.

Google har tidligere tilbudt passkeys via deres Password Manager på Android-enheder, men med den seneste opdatering bliver teknologien nu synkroniseret på tværs af flere platforme, herunder Windows, macOS, Linux og Android.

Denne nye funktion betyder, at brugere kan gemme deres passkeys én gang og derefter bruge dem på alle deres enheder uden behov for QR-koder eller andre besværlige trin. Det skriver Forbes.

Hvorfor er passkeys så revolutionerende?

I modsætning til traditionelle adgangskoder, der ofte kan blive stjålet eller gættet, er passkeys baseret på offentlig nøglekryptografi og gemt lokalt på brugerens enhed.

Dette sikrer, at ingen central server gemmer adgangskoden, hvilket gør dem langt mere sikre mod phishing-angreb.

Ifølge Google er disse passkeys end-to-end krypteret, og ingen, heller ikke Google selv, har adgang til dem.

Med denne nye teknologi håber Google at gøre login-processer både mere sikre og lettere for brugerne.

I en verden, hvor hacking og datatyveri er stigende, kan passkeys være et væsentligt skridt mod en sikrere digital fremtid.