Google Chrome får kæmpe opdatering: Vil beskytte dig mod farlige downloads

Christian Pedersen

7 uger siden

|

28/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Læs med så du også kan få aktiveret opdateringen.

Mest læste i dag

Google Chrome, en af verdens mest anvendte webbrowsere, har netop modtaget en stor opdatering, der sigter mod at forbedre sikkerheden ved downloads.

Denne opdatering introducerer nye funktioner, der skal hjælpe brugerne med at beskytte sig mod malware og andre online trusler.

Her er hvordan du får den nye opdatering aktiveret, og hvordan den hjælper dig.

Nye advarsler og bedre beskyttelse

Med den nye opdatering i Chrome er advarselsmeddelelserne for downloads blevet opdateret til at være mere detaljerede og lettere at forstå.

Chrome vil nu benytte sig af et to-niveau advarselssystem, baseret på AI-drevne malware vurderinger fra Google Safe Browsing.

Dette system klassificerer downloads som enten mistænkelige filer med lav risiko eller farlige filer med høj risiko for brugerens sikkerhed. Det skriver Tomsguide.

Forbedret Brugeroplevelse

Chrome vil bruge forskellige ikoner, farver og tekster for at skelne mellem mistænkelige og farlige filer.

Dette vil gøre det nemmere for brugerne hurtigt at afgøre, om en download er værd at åbne eller ej.

For eksempel vil en fil markeret som farlig blive præsenteret med en mere fremtrædende advarsel sammenlignet med en mistænkelig fil.

Automatiske dybe scanninger

En af de mest markante forbedringer er integrationen af dybe scanninger for brugere, der har aktiveret Chrome's Enhanced Safe Browsing mode.

Dette gør det muligt for brugerne at sende indholdet af mistænkelige filer til Google Safe Browsing for en grundig scanning før åbning.

Ifølge Google’s tests er filer, der sendes til dyb scanning, over 50 gange mere tilbøjelige til at blive markeret som malware.

Beskyttelse mod krypterede arkiver

Hackere anvender ofte krypterede arkiver som ZIP-filer til at skjule malware. Chrome vil nu automatisk scanne disse typer filer for brugere med Enhanced Protection.

Brugere med Standard Protection vil stadig modtage en prompt, når de downloader mistænkelige krypterede arkiver.

Sådan holder du dig sikker

For at beskytte sig mod farlige downloads bør brugerne undgå at downloade vedhæftede filer fra ukendte afsendere og være forsigtige med filer fra usikre websites.

Det anbefales også at bruge et pålideligt antivirusprogram til at forhindre malware i at skade enheder eller stjæle data.

Aktivering af Enhanced Safe Browsing

Enhanced Safe Browsing i Chrome er gratis og kan aktiveres på få minutter.

Brugerne kan gøre dette ved at gå til Chrome’s sikkerhedsindstillinger på både desktop og mobile enheder.

Google fortsætter med at tage skridt for at forbedre sikkerheden for Chrome-brugere og denne opdatering er et vigtigt skridt i at beskytte brugerne mod farlige downloads og online trusler.