Google bekræfter: 0m 5 uger vil en masse apps blive slettet

Christian Pedersen

7 uger siden

|

30/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google starter snart deres Play Store-Update. Det har konsekvenser for mange apps.

Mest læste i dag

Google Play Store står over for en stor oprydning, hvor tusindvis af lavkvalitetsapps vil blive slettet fra platformen.

Denne handling, der starter den 31. august, har til formål at forbedre sikkerheden og privatlivets fred for brugerne.

Baggrund for oprydningen

Google har i lang tid arbejdet på at forbedre sikkerheden i Google Play Store.

Selvom mange farlige apps stadig finder vej gennem forsvarsmekanismerne, er denne nye sletning af lavkvalitetsapps en vigtig del af strategien for at reducere risikoen for malware og andre trusler.

Play Protect, Googles sikkerhedssystem for apps, er blevet opdateret til at udføre dybere scanninger på enheder i realtid ved hjælp af AI. Det skriver Forbes.

Dette har givet Google tillid til, at advarsler om "fil kan være skadelig" nu kan fjernes for brugere, der har Play Protect aktiveret, når de downloader apps fra tredjepartsbutikker.

Mandrake-spyware afsløret

På trods af forbedringerne har Kaspersky for nylig opdaget nye eksempler på den farlige Mandrake-spyware i Google Play Store.

Disse apps, som blev offentliggjort i 2022, formåede at undgå detektering af Play Protect i over et år.

Dette viser, at selv med de nye sikkerhedstiltag, kan trusler stadig slippe igennem.

Hvad bliver slettet?

Google har udtalt, at de apps, der vil blive slettet, inkluderer dem, der ikke har app-specifikke funktioner, som f.eks. tekst- eller PDF-filer, apps med meget lidt indhold, der ikke giver en engagerende brugeroplevelse, og apps, der ikke har nogen funktion overhovedet.

Denne oprydning vil have en stor indvirkning på Google Play Store, og brugerne bør være forberedte.

Fremtiden for Google Play Store

Denne store sletning af lavkvalitetsapps er en del af Googles bredere strategi for at styrke Play Store som en sikker platform for brugere og udviklere.

Selvom mange Android-brugere måske ikke bryder sig om denne bevægelse i retning af Apples mere restriktive tilgang, er det en nødvendighed for at beskytte brugerne bedre mod malware.

Google håber, at denne oprydning vil gøre Play Store til en mere pålidelig kilde til apps, hvilket vil øge sikkerheden for alle brugere.

Google Play Store's forsvar er ikke perfekt, og trusler som Mandrake-spyware viser, at der stadig er plads til forbedringer.

Men med den kommende oprydning af lavkvalitetsapps, tager Google et stort skridt i retning af at sikre en sikrere og mere pålidelig app-oplevelse for sine brugere.