Google advarer: Disse Chrome-udvidelser vil snart "udgå"

Christian Pedersen

7 uger siden

|

29/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har mange Chrome-udvidelser, så vær opmærksom.

Mest læste i dag

Google har meddelt, at mange Chrome-udvidelser snart vil miste deres understøttelse på grund af overgangen til det nye Manifest V3.

Denne opdatering sigter mod at forbedre sikkerheden og privatlivets fred for brugerne ved at begrænse eller fjerne visse funktioner, der var tilladt i den tidligere version, Manifest V2.

Manifest V3's introduktion er designet til at reducere antallet af skadelige udvidelser, som kan udnytte brugerens data.

Dette skridt betyder, at udviklere skal opdatere deres udvidelser for at forblive kompatible med den nye standard.

Chrome-brugere skal derfor være opmærksomme på, hvilke udvidelser de bruger, og om disse udvidelser vil blive opdateret i overensstemmelse med de nye krav. Det skriver Chip.

En af de største ændringer med Manifest V3 er en strengere kontrol af de tilladelser, som udvidelser kan anmode om.

Dette vil hjælpe med at beskytte brugernes privatliv ved at begrænse de data, som udvidelser kan tilgå.

Dog betyder det også, at mange populære udvidelser, som er afhængige af disse tilladelser, måske ikke længere vil fungere som forventet, medmindre udviklerne foretager nødvendige justeringer.

Chrome-brugere vil snart begynde at se advarsler om, hvilke udvidelser der muligvis ikke længere understøttes.

Dette giver brugerne mulighed for at søge efter alternative løsninger eller beholde de nuværende udvidelser, indtil de ikke længere fungerer.

Google har dog mødt kritik for manglende klar kommunikation til brugerne om de nøjagtige årsager og baggrunden for ændringerne.

Hvis du er afhængig af specifikke udvidelser til daglig brug, er det vigtigt allerede nu at undersøge, om disse vil blive påvirket af overgangen til Manifest V3.

At finde alternative udvidelser eller holde sig opdateret med udviklerens planer for opdatering kan hjælpe med at minimere forstyrrelser i din browsing-oplevelse.

Google's mål med Manifest V3 er klart: at skabe en sikrere og mere privat browsing-oplevelse.

Selvom det betyder en overgangsperiode med nogle udfordringer for både brugere og udviklere, vil de langsigtede fordele forhåbentlig være det hele værd.