Google ændrer søgningsmaskinen – Millioner af brugere ånder lettet op

Christian Pedersen

17 timer siden

|

19/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Billedsøgning er netop blevet ændret af Google. Se ændringerne her.

Mest læste i dag

Google har lyttet til brugernes bekymringer og introducerer nu en vigtig ændring i deres søgningsmaskine, der skal gøre det lettere at skelne mellem ægte billeder og kunstigt genererede.

Med det stigende antal AI-skabte billeder i søgninger er det blevet sværere for brugere at vurdere autenticiteten af billeder – men det problem har Google nu taget fat i.

Markering af AI-genererede billeder

For at hjælpe brugerne med bedre at identificere billedernes oprindelse, vil Google fremover markere AI-genererede og stærkt redigerede billeder.

Dette sker via den eksisterende funktion "Om dette billede", som brugere kan tilgå ved at klikke på tre små prikker over et billede.

Ved at bruge denne funktion kan man få mere information om billedets oprindelse, herunder om det er genereret af AI. Det skriver Giga.

Google benytter C2PA-standarden, som gør det muligt at spore og verificere indholdets oprindelse og autenticitet.

Dette er en del af en bredere indsats mod spredningen af misinformation, som især bliver problematisk med den stigende brug af AI-billeder.

En løsning på et voksende problem

Selvom Google nu introducerer denne funktion, er der stadig tvivl om, hvorvidt det vil være nok til effektivt at bekæmpe udbredelsen af falske billeder.

Mange eksperter mener, at yderligere tiltag er nødvendige, herunder krav til kamera- og AI-producenter om at implementere vandmærker som standard.

Indtil videre er kun få kameraer, såsom Leica M-11P og Nikon Z9, udstyret med sådanne funktioner.

Med denne ændring tager Google dog et vigtigt skridt mod en mere gennemsigtig billedsøgning, hvilket forhåbentlig vil hjælpe millioner af brugere med at navigere mere sikkert i den digitale verden.