Anthony Albanese (Australiens premierminister, red.) oplyser, at alle brugere bør slukke og tænde deres mobiltelefoner en gang om dagen for at reducere risikoen for at blive udsat for cyberangreb, rapporterer The Guardian.
Denne praksis er nyttig til at undgå hacking, og selvom det kan virke simpelt at genstarte enheden dagligt, er der faktisk noget om det.
Dr. Priyadarsi Nanda (lektor ved Teknologisk Universitet i Sydney og specialist i udvikling af cybersikkerhed) påpeger, at processen 'kan minimere risikoen, da den tvinger enhver applikation og baggrundsproces, der overvåger brugerne eller indsamler data på en ondsindet måde, til at lukke'.
Eksperten nævner dog, at andre skadelige processer, der kører på en kompromitteret enhed, kun stopper ved at slukke telefonen helt. Han siger, at 'hvis en proces kører fra en modstander, bryder man kæden ved at slukke mobilen, selvom det kun er for den tid, telefonen er slukket'.
Dog tilføjer den britiske avis, at 'det er usandsynligt, at strategien vil stoppe målrettede hackere, der specifikt går efter en person'.
Er denne proces 100% sikker?
Dr. Arash Shaghaghi (lektor i cybersikkerhed ved University of New South Wales) advarer mod en falsk følelse af sikkerhed.
"Hvis en adgangskode bliver stjålet, og mobilen er slukket, er den ikke beskyttet, og kontoen er i fare. Nogle komponenter kan forblive aktive, selvom de er slukket," sagde han.
Han tilføjer, at 'genstart af en mobil kan udfordre ondsindede personer, da de muligvis skal finde alternative metoder til at udnytte enheden. Denne handling hjælper, hvis en telefon ikke er inficeret med vedvarende malware'.
Med andre ord, så kan det være til gavn at slukke enheden én gang om dagen, men det kan ikke beskytte dig og din enhed mod alle former for angreb. Netop derfor taler eksperten om, at det kan give en følelse af 'falsk sikkerhed'.