Facebook er hackernes yndlingssted - Her er hvorfor

Christian Pedersen

6 uger siden

|

26/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Facebook er nemt for hackere at manipulere med.

Mest læste i dag

Facebook er blevet et primært mål for phishing-angreb, hvilket gør platformen til et yndlingssted for hackere.

Ifølge en analyse udført af e-mail-tracking firmaet Mailsuite, er Meta, Facebooks moderselskab, det mest efterlignede brand i USA med over ti tusind verificerede phishing-svindelnumre de sidste fire år. Det skriver Forbes.

Phishing-angreb på Facebook involverer ofte beskeder, der ser ud til at komme fra betroede kilder, og som beder brugerne om at klikke på et link eller afgive personlige oplysninger.

Dette kan resultere i installation af ransomware eller give hackere adgang til brugernes konti.

Phishing-beskeder kan variere fra plausible notifikationer om venneanmodninger til utrolige påstande om, at offeret har vundet en Facebook-lotteri.

Phishing-svindlere efterligner også andre store mærker som Apple, Amazon og Microsoft, men det er Facebook, der dominerer i denne uhyggelige trend.

Med stigningen i AI-drevne spam-konti på Facebook forventes phishing-forsøgene at blive mere sofistikerede.

Brugerne af sociale medier er særligt sårbare overfor følelsesladede beskeder som f.eks. "nogen er død" eller advarsler om læk af persondata.

Ikke alene er Facebook brugt som lokkemiddel i USA, men internationalt er der også mange eksempler.

Japanske virksomheder som AU by KDDI og betalingsmærket JCB er også hyppigt efterlignet.

Japans Nationale Politimyndighed forbinder denne stigning i phishing med den russiske invasion af Ukraine samt aktiviteter fra den nordkoreanske hackergruppe Lazarus.

Teknologi- og finanssektoren er særligt ramt af brand-efterligning, da disse sektorer har høje niveauer af kundetillid og værdifulde legitimationsoplysninger.

Platforme som Steam og IRS er også mål for phishing-angreb, hvor hackere forsøger at lokke brugere til falske sider for at stjæle deres data.

Det er afgørende, at professionelle og almindelige brugere verificerer enhver e-mail, de modtager, før de klikker på links eller deler data.

Selvom cyberkriminalitet ikke kan elimineres, kan opmærksomhed og forsigtighed reducere risikoen for at falde i phishing-fælden.

Cyberkriminalitet udnytter menneskets natur og faldbarhed, hvilket gør det vigtigt at være på vagt overfor mistænkelige beskeder og hjemmesider.