EU advarer: "Brug ikke X, det er Fake News og misinformation"

Skrevet af Christian Pedersen

5 uger siden

|

18/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
EU advarer mod at bruge Elon Musk's platform X. Her er hvorfor.

Mest læste i dag

EU har udsendt en skarp advarsel mod brugen af socialmediaplatformen X, tidligere kendt som Twitter, på grund af dens rolle som den største kilde til fake news og misinformation.

Den Europæiske Union opfordrer ejeren Elon Musk til at intensivere indsatsen mod spredningen af falske nyheder.

"Disinformationsaktørerne har betydeligt flere følgere og synes ofte at have tilsluttet sig platformen for nyligt sammenlignet med brugere, der ikke spreder misinformation," udtalte EU-kommissionens næstformand Vera Jourova.

X blev fremhævet som den platform, hvor disinformation florerer mest ifølge en undersøgelse foretaget i Polen, Slovakiet og Spanien i forbindelse med de forestående parlamentsvalg.

Jourova kræver, at platformene gør mere: "Russisk propaganda og misinformation er stadig meget til stede på online platforme.

Dette er ikke 'business as usual'; Kreml kæmper med bomber i Ukraine, men med ord alle andre steder, inklusiv i EU."

Siden Elon Musk overtog virksomheden sidste år, er der observeret en stigning i misinformation.

"Det er ikke overraskende, at det sociale netværk tidligere kendt som Twitter blev fundet som en af ​​lederne i spredningen af ​​misinformation.

EU har været kritisk over for X siden Elon Musk overtog tøjlerne," forklarede Jason Mollica, professor ved American University.

Susan Campbell, en fremtrædende foredragsholder ved University of New Haven, bemærkede, at "givet de sikkerhedsskinner den nuværende ejer har fjernet – og hvad der tilsyneladende er Elon Musks hang til konspirationsteorier – var denne rangering af vicepræsident Vera Jourova uundgåelig."

EU's advarsel kommer samtidig med, at Climate Action Against Disinformation udsendte en rapport, der viste, at X klarer sig værst blandt de store sociale platforme, når det gælder bekæmpelse af "klimamisinformation og greenwashing."