Elon Musk flytter sine virksomheder til denne by: "Gør det for at beskytte familie og børn"

Christian Pedersen

8 uger siden

|

17/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Elon Musk har fået nok, og vil nu flytte sine virksomheder fra Californien til en ny by.

Mest læste i dag

Elon Musk har truffet beslutningen om at flytte hovedkvartererne for både SpaceX og X til Starbase i Texas.

Ifølge en pressemeddelelse fra Musk selv, kommer flytningen som en direkte reaktion på en nyligt vedtaget lov i Californien, der forbyder skoler at kontakte forældre, hvis deres børn ændrer kønsidentitet.

Denne beslutning har vakt stor opmærksomhed og debat.

Elon Musk har flere gange udtrykt sin utilfredshed med Californiens politik, og denne nye lov blev ifølge ham "dråben, der får bægeret til at flyde over". Det skriver AP.

Musk mener, at loven angriber både familier og virksomheder, hvilket gør det umuligt for ham at blive i Californien og samtidig beskytte sin familie.

Elon Musk har selv et transkønnet barn, som han har et meget anstrengt forhold til, noget han blandt andet tilskriver skolesystemet i Californien.

Flytningen til Texas ses derfor som en nødvendighed for at sikre hans børns fremtid og trivsel.

Støtte og modstand

LGBTQ+-miljøet har generelt taget godt imod den nye lov i Californien.

Tony Hoang, administrerende direktør for LGBTQ+-gruppen Equality California, har udtalt, at loven er afgørende for at beskytte unge, der kommer fra uforstående familier.

Ifølge ham vil lovgivningen kunne hjælpe mange unge, der står i en sårbar situation.

På den anden side møder loven også kraftig modstand fra konservative grupper.

Jonathan Keller, formand for det konservative California Family Council, mener, at loven krænker forældres rettigheder og underminerer deres grundlæggende rolle.

En tendens i Musk's virksomheder

Det er ikke første gang, Elon Musk flytter en virksomhed ud af Californien. I 2021 flyttede han Tesla’s hovedkvarter fra Palo Alto til Austin, Texas.

Musk har selv også flyttet sin private bopæl til Texas, hvilket viser en klar tendens i hans dispositioner.

Flytningen af SpaceX og X er endnu et skridt i denne retning, og det viser Musk’s stigende utilfredshed med Californiens lovgivning og politiske klima.

Musk har gjort det klart, at han vil beskytte sin familie og sine virksomheder ved at operere i et miljø, der efter hans mening er mere gunstigt.

Elon Musk’s beslutning om at flytte SpaceX og X til Starbase i Texas vil utvivlsomt have store konsekvenser for både hans virksomheder og medarbejdere, men det afspejler også en større tendens blandt tech-giganter, der søger bedre forretningsbetingelser uden for Californien.