Ekspert advarer alle parforhold: Ny mobilopdatering gør utroskab meget lettere

Christian Pedersen

7 timer siden

|

24/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Denne opdatering til din mobil gør det altså meget lettere at være utro.

Mest læste i dag

Med den nye iOS 18-opdatering fra Apple er der kommet flere nye funktioner, som giver brugerne mulighed for at skjule apps og beskeder ved hjælp af ansigtsgenkendelse og kodeord.

Selvom opdateringen er designet til at forbedre brugernes privatliv, advarer eksperter nu om, at disse funktioner kan udnyttes til mindre etiske formål – herunder utroskab.

Teknologivirksomheden Apple fremhæver selv, at opdateringen handler om at give brugerne øget anonymitet og sikkerhed.

Men ifølge psykolog og parterapeut Frej Fogh Hommelhoff Prahl kan den også gøre det lettere for folk at skjule ting fra deres partner, hvilket kan være problematisk i parforhold.

Skjulte beskeder og apps

Med iOS 18 kan brugerne skjule apps og beskeder ved at aktivere en funktion, der kræver face-ID for adgang.

Denne mulighed er tiltænkt som en måde at beskytte følsomt indhold på, men Frej Fogh Hommelhoff Prahl advarer om, at den også kan gøre det nemmere at hemmeligholde ubehagelige hemmeligheder, såsom utroskab. Det skriver Tv2.

"Alt, hvad der opmuntrer til hemmeligholdelse i et parforhold, kan føre til alvorlige problemer," forklarer han og understreger, at åbenhed og tillid er grundlaget for et sundt forhold.

Teknologiske fremskridt med en bagside

Tech-ekspert David Guldager påpeger, at opdateringen også kan misbruges i andre sammenhænge, såsom kriminelle miljøer, hvor den kan bruges til at skjule ulovlige aktiviteter.

Samtidig fremhæver han, at funktionerne også kan have positive anvendelser – for eksempel kan forretningsidéer og private billeder nu gemmes sikkert uden frygt for, at de falder i de forkerte hænder.

Selvom iPhone-brugere nu kan glæde sig over større muligheder for at beskytte deres privatliv, advarer eksperterne om, at det også kræver ansvarlig brug af teknologien.