Den mest ventede Google Maps-funktion på Android Auto er nu tilgængelig

Nicolai Busekist

22 timer siden

|

23/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google er begyndt at udrulle den mest ventede opdatering til Google Maps på Android Auto, som endelig muliggør hændelsesrapportering for de første brugere.

Mest læste i dag

Hændelsesrapportering er blevet en uundværlig del af moderne navigationsapps. Waze var en pioner på dette område, da de gav brugerne mulighed for at markere placeringen af visse farer på kortet.

Ved at bruge data fra brugerne kunne Waze generere advarsler, som blev vist til de brugere, hvis ruter omfattede de markerede punkter. Dette gjorde alle ruter mere sikre og forudsigelige.

Google indførte denne funktion i 2019, da hændelsesrapportering blev tilgængelig på mobile enheder. Tidligere i år, som en del af en pludselig ændring, der skabte rygter om en mulig fusion af Google Maps og Waze, blev hændelsesrapportering bragt til Google Maps på CarPlay.

Funktionen blev lanceret sammen med den længe ventede speedometer-funktion, og mange troede, at den samme opdatering til sidst ville komme til Android Auto. Google har dog været tilbageholdende med at kommentere hændelsesrapportering i Google Maps på Android Auto.

De bekræftede dog til sidst, at denne funktion også ville blive tilgængelig for brugere på Android. Frustrationen var tydelig, da mange kritiserede Google for at være mere dedikeret til Apples platform end til deres eget operativsystem. Men dette er ikke første gang, det er sket, så det er ikke noget nyt.

Google er nu begyndt at rulle hændelsesrapportering ud i Google Maps på Android, skriver Auto Evolution, og de første brugere har modtaget de nye funktioner som en softwareopdatering.

Det betyder, at selvom du opdaterer til den nyeste version af Google Maps på Android - hvilket du bør gøre for at få de seneste fejlrettelser og forbedringer - vil hændelsesrapportering på Android Auto ikke være tilgængelig med det samme. Google aktiverer funktionen gradvist, og din enhed vil blive klar, når virksomheden vurderer det.

Funktionen på Android Auto minder meget om dens CarPlay-modstykke. Der er et + symbol på skærmen, og ved at trykke på det får du en liste over farer, du kan rapportere, herunder lukkede vejbaner, vejarbejder, trafikpropper og ulykker.

Du skal blot trykke på rapporteringsknappen, når du opdager faren, vælge en fra listen, og det er det. Det bør ikke tage mere end et par sekunder at rapportere en hændelse, men sørg for kun at gøre det, når det er sikkert at gøre det.

Google har endnu ikke officielt annonceret den nye funktion, men det forventes, at virksomheden vil dele flere detaljer i et blogindlæg senere på året, når flere Android Auto-funktioner bliver tilgængelige.

For eksempel arbejder Google også på at tilføje radiounderstøttelse og lokal medieafspilning til Android Auto, og det vil sandsynligvis blive præsenteret, når funktionerne bliver tilgængelige for alle.