Google Chrome siger farvel til adgangskoder på Windows, Mac, Linux og Android

Nicolai Busekist

1 dag siden

|

22/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google Chrome har valgt at sige farvel til adgangskoder på både Windows, Mac, Linux og Android.

Mest læste i dag

Såkaldte passkeys er uden tvivl fremtiden inden for sikkerhed ved login. 1Password har kaldt dem 'næsten umulige for hackere at gætte eller opfange', og Google bruger dem til at erstatte hardware-nøgler og tofaktorautentificering for brugere i høj risiko.

Nu har Google taget endnu et skridt mod en fremtid uden adgangskoder: sikker synkronisering på tværs af enheder med Chrome på Windows, macOS, Linux og Android, mens iOS stadig er under udvikling, men det kommer også snart.

Google annoncerer sikker login med passkeys på tværs af (næsten) alle enheder

Indtil i dag, selvom stort set alle er enige om, at passkeys både er nemmere at bruge og mere sikre end traditionelle adgangskoder, tillod Google kun, at man gemte sine passkeys i Password Manager ved hjælp af Android.

Selvfølgelig kunne du bruge dem, hvor du ville, men det indebar at scanne en QR-kode på din Android-enhed, hvilket fik mange til at søge alternative udbydere som 1Password og Apple.

Alt det er nu ændret med en ny meddelelse fra Chirag Desai, der er produktchef for hos Google, om opdateringer, der bliver rullet ud for at gøre oplevelsen så problemfri, som den bør være. Ingen QR-koder vil længere være nødvendige.

Når en passkey er gemt, uanset hvilken enhed du brugte til at gøre det, vil den automatisk synkronisere på dine andre enheder, så login til enhver konto eller tjeneste kun kræver, at du scanner dit fingeraftryk, annoncerede Desai.

Denne nye evne til at synkronisere drejer sig om en ny Google Password Manager PIN, der tilføjer et ekstra sikkerhedslag til processen, hvilket sikrer, at 'dine passkeys er krypteret fra ende til anden og ikke kan tilgås af nogen - heller ikke Google', sagde Desai ifølge Forbes.

Du skal enten have din Google Password Manager PIN eller bruge skærmlås på din enhed, når du begynder at bruge passkeys for første gang på en ny Android-enhed. Dog kræves der ingen nye apps, da passkeys allerede er indbygget i både Chrome og Android-enheder.