Efter 15 år er det slut: Norlys med vigtig udmelding

Christian Pedersen

5 uger siden

|

12/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Norlys siger farvel efter rigtig lang tid.

Mest læste i dag

Efter 15 års lederskab er det tid til et markant skifte hos Norlys.

Niels Duedahl, som har været administrerende direktør siden 2009, træder tilbage for at tage en ny udfordring op hos Danish Crown.

Duedahl har gennem årene været en central figur i omdannelsen af Norlys fra et regionalt elselskab til Danmarks største integrerede energi- og telekoncern.

Ny direktør, samme strategi

Gert Vinther Jørgensen, som hidtil har fungeret som Group CFO, overtager nu rollen som Group CEO i Norlys.

Jørgensen har arbejdet tæt sammen med Duedahl i 11 år, og han forsikrer, at Norlys' strategiske retning fortsætter uændret.

"Målet er at skabe de bedste forudsætninger for, at medarbejdere og ledere kan udfolde både deres eget og Norlys’ fulde potentiale," udtaler Jørgensen i en pressemeddelelse. Det skriver Norlys.

En imponerende vækstrejse

Under Duedahls ledelse er Norlys vokset fra 300 medarbejdere til over 4.500 og har gennemført en række fusioner og opkøb, senest med Telias danske forretning.

Virksomhedens kapitalgrundlag er blevet markant styrket med en egenkapital på næsten 30 milliarder kroner.

Jens Erik Platz, bestyrelsesformand i Norlys, roser Duedahls indsats og fremhæver, at hans visionære ledelse har været afgørende for virksomhedens succes.

"Vi havde aldrig haft det Norlys, vi kender i dag, uden Niels’ utrættelige energi og ledelseskraft," siger Platz.

En ny æra begynder

Selvom Duedahl forlader Norlys, er han sikker på, at virksomheden er i gode hænder.

Han udtrykker stolthed over de resultater, der er opnået, og ser frem til at lede Danish Crown gennem deres kommende transformation.

"Norlys er en organisation med masser af ledelseskraft og utrolig mange kompetente medarbejdere," siger Duedahl, som nu forlader Norlys med vemod, men også med tillid til fremtiden.

Norlys står ved begyndelsen af en ny æra med Gert Vinther Jørgensen ved roret, og virksomheden forventes at fortsætte sin vækstrejse med fokus på digitalisering og grøn omstilling.