"Denne lille gadget gjorde min gamle computer 10 gange hurtigere med det samme"

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

03/05/2024
Foto: Zdnet
Foto: Zdnet
Efter denne lille gadget var hans computer aldrig den samme.

Mest læste i dag

Opgradering af en ældre computer kan virke som en uoverkommelig opgave, men med det rette værktøj kan selv den mest træge maskine omdannes til en lynhurtig arbejdsstation.

Et sådant værktøj er PNYs nye 1TB CS3150 M.2 drev, der lover at booste ydeevnen betydeligt til en overkommelig pris.

Denne M.2 SSD benytter PCIe Gen5 x4 interface, hvilket muliggør imponerende sekventielle læse- og skrivehastigheder på henholdsvis 11.500 og 8.500 MB/s.

Disse tal placerer ikke CS3150 i samme liga som de absolut hurtigste på markedet, men til prisen er hastigheden mere end tilstrækkelig for de fleste brugere.

Hvad der virkelig gør dette drev særligt, er dets avancerede kølesystem.

"Varmen fra drevet er altid en bekymring, især under intens brug, men med en dobbeltventilator opsætning og en robust køleprofil, holder CS3150 sig køligt, hvilket forlænger levetiden og forhindrer termisk nedbremsning," forklarer Adrian Kingsley-Hughes fra ZDNET.

Det er værd at bemærke, at hvis dit system har det rette setup med en fri 4-pin fan header og tilstrækkelig plads, er installationen af CS3150 relativt ligetil.

Selvom drevets køleprofil er omfangsrig, kan den afmonteres for at passe i mindre rum, hvis nødvendigt.

Dette drev anbefales især til systemer, der kræver høj ydelse uden hyppige nedbremsninger på grund af varme.

"Til trods for min konstante belastning af CS3150 kunne jeg ikke få temperaturerne til at overskride de maksimale driftstemperaturer på 70°C," siger Kingsley-Hughes om sin stress test af drevet.

Til en pris på $158 for 1TB af lagerplads, viser PNY CS3150 sig som en prisgunstig løsning for dem, der søger at forbedre deres computers ydeevne uden at skulle investere i en helt ny maskine.

Med en begrænset 5-års garanti, er det en investering, der ikke blot booster hastigheden, men også sikrer fred i sindet.

Det skriver Zdnet