Deler klar advarsel: Installer ikke denne Windows-opdatering

Nicolai Busekist

4 timer siden

|

05/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den seneste Windows-opdatering fra Microsoft er nok bedst at undgå, da et væld af brugere har rapporteret om, at det har givet dem problemer.

Mest læste i dag

Hvis du har installeret den valgfrie KB5043145-opdatering til Windows 11-operativsystemet og ikke oplever nogen problemer, kan du godt give dig selv et klap på skulderen.

Ikke alle har været lige så heldige, da opdateringen har forårsaget en række alvorlige fejl. Det skriver det finske medie Iltalehti, som derfor også har valgt at advare mod at installere den pågældende opdatering, hvis det ikke allerede er blevet gjort.

Det er blandt andet kendt, at denne opdatering kan forårsage, at enheden går ned med en blå skærm (Blue Screen of Death), spørger efter Bitlocker-nøglen til dekryptering, forstyrrer funktionen af mus og tastatur, samt skaber problemer for Windows Subsystem for Linux 2, skriver Windows Latest.

Udover den blå skærm kan enheden også gå ned med en grøn skærm (Green Screen of Death). Microsoft er opmærksom på problemerne og undersøger dem i øjeblikket. Det forholder sig derfor ikke således, at det kun er et par enkelte brugere, der har haft problemer. Det er derimod meget bredt.

KB5043145 er en valgfri opdatering, så den installeres ikke automatisk på enheder. Det er derfor en god idé at tjekke, hvilke opdateringer du installerer på din Windows 11. Hvis du endnu ikke har installeret den, vil det være en god idé at undlade dette, da du dermed ikke bringer din computer i fare.

Hvis du allerede har installeret opdateringen og oplever problemer, bør du fjerne den, hvis muligt. Da Microsoft er bekendt med problemerne, er det forventeligt, at de arbejder på en ny opdatering. Når den er klar til at blive downloadet og installeret, kan du gøre dette.