Banebrydende Semi solid state-batteri: 1600 km rækkevidde på en opladning

Christian Pedersen

4 uger siden

|

19/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Her er, hvad dette banebrydende batteri kan.

Mest læste i dag

En ny æra inden for batteriteknologi er ved at bryde igennem med 24M’s semi solid state-batteri, som lover at revolutionere elbilmarkedet med imponerende rækkevidde og sikkerhed.

Dette banebrydende batteri, udviklet af forskere fra Massachusetts Institute of Technology (MIT), kan give elbiler en rækkevidde på op til 1600 km på en enkelt opladning.

24M’s innovative tilgang

24M, en startup, der er udsprunget fra MIT, har udviklet et semi solid state-batteri, der skiller sig ud ved sin højere energitæthed og forbedrede sikkerhed.

Ved at anvende litium-metal i stedet for de traditionelle litium-ion-komponenter, opnår batteriet en energitæthed på 391 Wh/kg, hvilket giver en samlet batteripakke med en tæthed på 350 Wh/kg.

Denne teknologi kan ifølge Mobilsiden markant forbedre elbilernes rækkevidde.

Forbedret sikkerhed og holdbarhed

Litium-metalbatterier har tidligere været hæmmet af sikkerhedsproblemer, men 24M har løst dette med en unik separator, der forhindrer dannelsen af dendritter, som kan føre til kortslutninger og brande.

Batteriets avancerede overvågning kan desuden automatisk lukke cellerne ned, hvis der opstår risiko for kortslutning, hvilket øger sikkerheden markant.

Lang levetid og hurtig opladning

Batteriets levetid er et af de mest imponerende aspekter.

Med en forventet holdbarhed på op til 20 år og kapacitet til at klare 500.000 kilometers kørsel, overgår dette batteri den gennemsnitlige levetid for en personbil.

Desuden kan batteriet oplades hurtigt, selv ved lave temperaturer, med mulighed for at få strøm nok til mere end 320 km på blot tre minutter.

Fremtidens elbiler

Selvom teknologien endnu ikke er tilgængelig på markedet, arbejder 24M på at licensere deres batterisystem til både batteri- og bilproducenter.

Masseproduktionen af deres unikke batteriseparator, Impervio, forventes at begynde i 2025 eller 2026.

Det betyder, at vi inden for de næste fem år kan se elbiler med en rækkevidde på 1600 km på vejene.

Med 24M’s semi solid state-batteri ser fremtiden lys ud for elbilister, der kan se frem til længere rækkevidde, forbedret sikkerhed og en mere bæredygtig batteriløsning.