Stop med at bruge din arbejdscomputer - Alt for mange gør det

Christian Pedersen

4 uger siden

|

18/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Alt for mange bruger deres arbejdscomputer til personlig brug. Dette bør du virkelig undgå af denne specielle grund.

Mest læste i dag

En ny undersøgelse har afsløret, at en overvældende majoritet af ansatte bruger deres arbejdscomputer til personlige formål, hvilket udgør en betydelig risiko for cybersikkerheden.

Ifølge undersøgelsen, som blev udført af ESET, benytter 90% af medarbejderne deres virksomhedsgivne computere til aktiviteter uden for arbejdet, herunder nogle særdeles risikable handlinger.

Personlig brug af arbejdscomputere er udbredt

Undersøgelsen viser, at mange medarbejdere bruger deres arbejdscomputere til at surfe på internettet, se videoindhold og endda tilgå mørkenettet.

Hele 63% af de adspurgte medarbejdere oplyser, at de mindst én gang om ugen besøger det mørke internet fra deres arbejdscomputer, og 17% gør det dagligt.

Dette kan have alvorlige konsekvenser for virksomheder, da det eksponerer dem for potentielle sikkerhedsbrud og datatyveri.

Sikkerhedsekspert Jake Moore fra ESET understreger, at hybrid- og fjernarbejde har skabt nye udfordringer for virksomhedernes IT-sikkerhed.

"Mange medarbejdere ser deres arbejdscomputer som en forlængelse af deres personlige enheder, hvilket kan føre til utilsigtede sikkerhedsrisici," forklarer Moore.

Han pointerer, at virksomheder bør overveje at implementere strengere sikkerhedsforanstaltninger og uddanne deres medarbejdere i sikker brug af arbejdsudstyr. Det skriver Techradar.

Strenge regler og bedre sikkerhed

På trods af de tydelige farer ved at bruge arbejdscomputere til personlige formål, er mange medarbejdere ikke bevidste om risikoen.

Faktisk viser undersøgelsen, at 18% af deltagerne ikke har nogen form for cybersikkerhedssoftware installeret på deres arbejdscomputer, og 7% er usikre på, om deres enheder overhovedet er beskyttede.

Med den stigende tendens til hybridarbejde er det afgørende, at virksomheder træder i karakter og pålægger strengere regler for brugen af arbejdscomputere.

Det handler om at beskytte følsomme virksomhedsoplysninger og sikre, at medarbejderne ikke utilsigtet kompromitterer deres arbejdsplads' sikkerhed.

Brug af arbejdscomputere til personlige formål er blevet en udbredt vane, men det er en praksis, der kan få alvorlige konsekvenser.

Virksomheder bør derfor tage initiativ til at uddanne deres medarbejdere og sikre, at de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger er på plads for at beskytte både virksomheden og medarbejderne selv.