Amazon taber i retten: Må ikke længere sælge dette produkt

Nicolai Busekist

8 timer siden

|

23/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Amazon har lidt et nederlag i retten og må midlertidigt stoppe salget af Fire TV-sticks.

Mest læste i dag

Retten i München har forbudt Amazon at sælge Fire TV-sticks. Den amerikanske koncern har krænket et standardessentielt patent fra det finske firma Nokia. Dommen påvirker enheder, der anvender HEVC-teknologi til videodekodning.

Nokia sagsøgte Amazon for patentkrænkelse. Ifølge Wirtschafts Woche skal Amazon fjerne de berørte enheder fra markedet, så snart Nokia indbetaler sikkerhedsstillelsen. En talsperson fra Amazon understregede, at dommen ikke påvirker eksisterende kunder og udtrykte håb om en hurtig løsning.

"Vi er sikre på, at situationen snart bliver løst," sagde talsmanden ifølge det tyske medie Chip.

Nokia glæder sig over dommen og understreger, at de har forhandlet fair i forbindelse med deres beslutning om at trække Amazon i retten for at udnytte deres patent.

"Retten vurderede, at Nokia agerede fair i sine forhandlinger med Amazon," udtalte en repræsentant fra Nokia.

Ifølge Wirtschafts Woche faldt dommen overraskende hurtigt og klart. Normalt tager domstole op til seks uger for at komme med en afgørelse i komplekse patentsager. I dette tilfælde blev dommen dog afsagt umiddelbart efter retssagen. 

"Det er en lussing til Amazon," lød det fra patenteksperten Florian Müller efter dommen.

Retten i München forventer at træffe en endelig afgørelse inden for to uger efter retssagen. En parallel retssag ved Den Fælles Patentdomstol (UPC) afgøres først næste år. Nokia intensiverer nu sine licensindsatser inden for videostreaming.

"Nokia har allerede håndhævet licenser inden for andre områder. Mobilproducenten planlægger også at opkræve betaling fra streamingplatforme," lyder det.

Det kan naturligvis handle om, at Nokia har mistet omsætning fra andre aspekter af deres forretning. Af denne grund er de nødt til at skrue op for deres indtjening fra andre steder. Derfor er det ikke utænkeligt, at der kan komme flere af sådanne retssager i fremtiden.