Nyt Sodium-batteri der kan oplades på få sekunder er blevet opfundet

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

30/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et sodium batteri der kan lades op på få sekunder er blevet opfundet, og det har ekstreme fordele.

Mest læste i dag

Forskere fra Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) har udviklet et nyt Sodium-batteri, der kan revolutionere fremtidens energilagring.

Dette avancerede hybrid Sodium-ion batteri skiller sig ud ved at kunne oplades på sekunder, hvilket er en markant forbedring sammenlignet med traditionelle batterier.

Hurtig opladning og høj kapacitet

Det nye Sodium-batteri kombinerer anodematerialer, der normalt findes i batterier, med katodematerialer egnet til superkondensatorer.

Denne innovative kombination tillader ikke blot hurtig opladning, men også høj lagringskapacitet.

"Udviklingen af et hybridbatteri med både høj energi og høj effektdensitet kræver en forbedring af den langsomme energilagringsrate fra batteri-type anoder samt en forstærkning af den relativt lave kapacitet fra superkondensator-type katodematerialer," forklarede forskerholdet.

Egenskaber der overgår Lithium-ion batterier

Ifølge KAIST-forskerne har det nye Sodium-batteri en energitæthed, der overgår den kommercielle Lithium-ion batterier på markedet.

Denne høje ydeevne gør Sodium-batteriet til et lovende alternativ til næste generation af energilagringsenheder.

Potentiale for bred anvendelse

Professor Jeung Ku Kang, der ledede forskningen, påpegede, at dette Sodium-batteri repræsenterer et gennembrud i overvindelsen af de nuværende begrænsninger i energilagringssystemer.

Han ser en bred vifte af anvendelsesmuligheder fra mobile enheder og elektriske køretøjer til stor-skala elnet.

Forskernes arbejde, der inkluderede bidrag fra KAIST's ph.d.-studerende Jong Hui Choi og Dong Won Kim, blev for nylig offentliggjort i tidsskriftet Energy Storage Materials.

Sodium-batteriets evne til hurtig opladning kan være særligt nyttigt i alt fra elektriske køretøjer til smarte elektroniske enheder og rumteknologi, hvilket åbner op for nye muligheder inden for hurtigopladende applikationer.

Det skriver Interestingengineering