Nyt "håndklæde-trick" går viralt: Kan oplade din Tesla lynhurtigt

Skrevet af Christian Pedersen

4 uger siden

|

21/05/2024
Elbiler
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et nyt håndklæde-trick er gået viralt, fordi Tesla-ejere har brugt det til at oplade deres elbil.

Mest læste i dag

Tesla-ejere har fundet en ny metode til hurtigere opladning ved brug af et fugtigt håndklæde på ladestationens håndtag, en metode der nu går viralt under navnet "the wet-towel trick".

På trods af den almindelige opfattelse om, at vand og elektricitet er en farlig kombination, viser dette trick sig at være effektivt, især ved ældre Supercharger-stationer uden indbygget køling.

Tricket består i, at man lægger et fugtigt håndklæde over ladestanderens håndtag, hvilket hjælper med at køle det ned og dermed øge opladningshastigheden.

"Ved at nedkøle håndtaget kan ladeprocessen accelereres betydeligt," forklarer en kilde fra InsideEVs.

Tesla-brugere har rapporteret om markante forbedringer, hvor opladningshastigheden i visse tilfælde er steget fra 60 kW til 90 kW, og i andre fra 58 kW til 119 kW.

"Det var en bemærkelsesværdig forskel, der virkelig gjorde en forskel på min ladetid," deler en Tesla-ejer, der har anvendt metoden.

Det skal bemærkes, at dette trick primært gavner ved de ældre modeller af Superchargers.

Ved de nyeste modeller med indbygget køling er effekten af det våde håndklæde ikke lige så udtalt, med undtagelse af Tesla Cybertruck, som ser ud til at drage fordel af det under alle omstændigheder.

Selvom dette trick kan synes simpelt, er det vigtigt at behandle det med forsigtighed og sikre, at håndklædet ikke er for vådt, så det ikke fører til sikkerhedsrisici.

"Brugere bør sikre, at håndklædet kun er fugtigt og ikke drivvådt for at undgå eventuelle elektriske problemer," understreger en sikkerhedsekspert.

Mens "the wet-towel trick" har vundet popularitet blandt Tesla-ejere, fortsætter undersøgelser og udvikling inden for elbilernes ladeteknologi for at sikre endnu hurtigere og mere effektive lademetoder i fremtiden.