Kvinde mistede næsten spritny Tesla - Var kun 4 km/t fra at få bilen konfiskeret

Christian Pedersen

5 uger siden

|

13/06/2024
Elbiler
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En kvinde var lige ved at få sin spritnye Tesla konfiskeret efter, at hun kørte 96 km/t på en landevej, hvor man kun må køre 50 km/t.

Mest læste i dag

En kvindelig bilist i 50'erne var meget tæt på at få konfiskeret sin spritnye Tesla, som hun købte i maj måned.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Næsten konfiskation på Mosede Landevej

Episoden fandt sted på Mosede Landevej nær Karlslunde Station, hvor hastighedsgrænsen er 50 km/t. Det skriver Ekstrabladet.

Klokken 16.15 blev kvinden målt til at køre 96 km/t, hvilket er langt over den tilladte hastighed.

Politiet forklarede hende, at hun var meget tæt på at blive sigtet for vanvidskørsel, hvilket ville have resulteret i konfiskation af hendes nye Tesla og inddragelse af kørekortet.

Strenge konsekvenser

"Hun blev gjort bekendt med, at hun var ganske tæt på at køre vanvidskørsel i byen med den høje fart. Havde målingen vist over 100 km/t, så var hendes spritnye Tesla fra maj måned blevet kørt væk på et fejeblad og kørekortet var blevet taget på stedet," skriver politiet.

Betinget frakendelse og bøde

I stedet for konfiskation slap kvinden med en betinget frakendelse af kørekortet og en bøde på 6600 kroner samt 500 kroner til Offerfonden.

Hun kan fortsat køre i sin Tesla, men først efter at have bestået en kontrollerende køreprøve for at beholde kørekortet.

Øget fokus på hastighedskontrol

Denne hændelse fremhæver det øgede fokus på hastighedskontrol og straffen for vanvidskørsel i byområder.

Politiets hurtige indgriben og brug af laser til hastighedsmåling viste sig effektiv i dette tilfælde, hvilket sikrer, at bilister er klar over de alvorlige konsekvenser af at overskride hastighedsgrænserne markant.

Vanvidskørsel og lovgivning

Vanvidskørsel, defineret som kørsel med ekstremt høje hastigheder eller på anden måde hensynsløs adfærd, kan føre til konfiskation af køretøjet og øjeblikkelig inddragelse af kørekortet.

Denne lovgivning er designet til at forbedre trafiksikkerheden og reducere antallet af alvorlige ulykker på vejene.

En påmindelse til alle bilister

Denne episode fungerer som en vigtig påmindelse til alle bilister om at overholde hastighedsgrænserne og køre ansvarligt.

Med de strenge konsekvenser for vanvidskørsel er det afgørende, at bilister er opmærksomme på deres hastighed og kørevaner for at undgå alvorlige juridiske og finansielle konsekvenser.