Mark Zuckerberg, topchef for Meta Platforms, forudser en fremtid, hvor millioner af mennesker vil bære briller med indbygget computerteknologi og kunstig intelligens.
På en nylig teknologikonference udtalte Zuckerberg, at disse såkaldte AI-briller vil blive en stor sællert og en integreret del af hverdagen for mange. Det skriver Business Insider.
Forskellige prispunkter og teknologiniveauer
Zuckerberg forestiller sig, at der vil være en bred vifte af brilleprodukter til forskellige prispunkter og med varierende teknologiniveauer.
Han beskrev en fremtid, hvor AI-briller uden display, der koster omkring 300 dollar (cirka 2.070 kr.), vil være særligt populære.
Disse briller vil være udstyret med kamerasensorer, der gør det muligt at tage billeder, optage video, livestreame på Instagram og foretage videoopkald på WhatsApp.
Brillerne vil også have mikrofon og højttaler, så brugerne kan interagere med en virtuel assistent fra Meta Platforms.
Storsællert på horisonten
Zuckerberg mener, at AI-briller til omkring 300 dollar vil blive et stort hit og forudser, at titusinder eller endda hundreder af millioner mennesker vil eje dem.
Han forestiller sig en fremtid, hvor folk har superinteraktive AI-briller, som de kan tale med og få hjælp fra i hverdagen.
Meta Platforms' smart glasses
Meta Platforms lancerede sine første smart glasses i samarbejde med Ray-Ban i 2021 og har siden opdateret dem med Meta AI for at forbedre deres funktionalitet.
På konferencen delte Zuckerberg sine visioner for næste generation af briller, som er designet til modebevidste brugere.
Konkurrence på markedet
Meta er ikke den eneste spiller på markedet for smart glasses.
Andre teknologivirksomheder som Snap Inc. og Google arbejder også på at udvikle deres egne versioner af smart glasses.
Fremskridt inden for AI-teknologi har skabt en fornyet interesse for disse produkter, og markedet forventes at vokse betydeligt i de kommende år.
Mark Zuckerberg's optimisme og visioner for AI-briller peger mod en fremtid, hvor teknologi bliver endnu mere integreret i vores dagligdag og åbner op for nye muligheder for kommunikation og interaktion.