Windows 10 slutter om et år - men der er stadig liv endnu

Christian Pedersen

1 uge siden

|

07/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nyd Windows 10, mens du kan, fordi snart stopper Microsoft med at prioritere den.

Mest læste i dag

Selvom Windows 10’s officielle support slutter om et år, forbliver det stadig det mest anvendte styresystem.

Ifølge de nyeste statistikker fra september 2024, anvender omkring 62,75 % af Windows-brugere stadig Windows 10, selvom Microsoft har annonceret, at supporten vil ophøre den 14. oktober 2025.

Stadig nummer ét på markedet

Windows 10 har bevaret sin popularitet, selvom Windows 11 langsomt er ved at vinde indpas.

Med en vækst til 33,42 % af brugerne, oplever Microsoft en stigning i Windows 11-installationer, men der er stadig et stykke vej, før det nye styresystem kan overhale forgængeren.

Samtidig holder det aldrende Windows 7, som ikke længere modtager sikkerhedsopdateringer, stadig en overraskende tredjeplads med 2,84 % af brugerne. Det skriver Stadt Bremerhaven.

Hvad betyder supportophøret?

Når supporten til Windows 10 ophører i 2025, vil der ikke længere blive udsendt sikkerhedsopdateringer, fejlrettelser eller nye funktioner til systemet.

Det betyder, at mange brugere vil være sårbare over for sikkerhedstrusler, medmindre de opgraderer til nyere versioner som Windows 11.

For virksomheder vil der være mulighed for at købe betalte supportmuligheder, men der er endnu ikke annonceret nogen løsninger for private brugere.

Hvad gør Microsoft nu?

Det forventes, at Microsoft vil intensivere sine bestræbelser på at få flere brugere over på Windows 11 inden supportens afslutning for Windows 10.

Det afhænger dog af, om brugerne har hardware, der understøtter den nyeste version af styresystemet.

Med en stor del af verdens pc-brugere stadig på Windows 10, står Microsoft overfor en betydelig opgave med at sikre en smidig overgang til Windows 11 i løbet af det næste år.