Stor nyhed: 13-årig vinder Apple design konkurrence

Skrevet af Christian Pedersen

1 uge siden

|

04/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 13-årig dreng vinder Apple's design konkurrence.

Mest læste i dag

Shaurya Gupta, en 13-årig dreng fra Hamilton, Canada, har imponeret teknologiens verden ved at vinde Apple’s Swift Student Challenge.

Gupta, der oprindeligt er fra Indien, flyttede til Canada i 2019 og opdagede hurtigt, at skolearbejdet var lettere end forventet.

For at udnytte sin fritid begyndte han at tage online kurser i kodning, hvilket ledte ham til en passion for webudvikling og senere programmeringssproget Swift, som bruges af Apple.

Denne interesse kulminerede for nylig, da Gupta blev en af 350 vindere af Apples prestigefyldte konkurrence for unge appudviklere.

Han designede og udviklede en app kaldet Fizzix, der gør læring om Isaac Newtons tre bevægelseslove mere engagerende gennem minispil og quizzer.

"Jeg troede ikke, jeg ville vinde eller noget. Jeg tænkte bare, at det ville være en god erfaring," udtalte Gupta.

Gupta, som først blev berettiget til at deltage i konkurrencen tidligere i år, udviklede sin app på lidt over en måned helt selvstændigt, uden teknisk baggrund i familien.

Hans app hjælper brugere med at forstå og anvende Newtons love på en sjov og interaktiv måde, hvilket ikke tidligere var tilgængeligt i andre apps.

Ud over anerkendelsen inkluderer præmien et års medlemskab i Apple Development Program og et par AirPod Max hovedtelefoner.

Gupta ser nu programmering som en central del af sin fremtid og håber at bruge sine færdigheder til at hjælpe andre i deres daglige liv gennem nyttige applikationer.

"Du er ikke begrænset," sagde han begejstret om kodningens uendelige muligheder.

Det skriver Thespec