Solid state-batterier nu i wearables: Ekstreme batteritider du garanteret aldrig har set før

Christian Pedersen

2 uger siden

|

02/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu kan du få smartwatches og andre wearables med vilde batteritider.

Mest læste i dag

Samsung har taget et stort skridt fremad med introduktionen af deres nye solid state-batterier designet specifikt til wearables.

Med denne banebrydende teknologi kan smartwatches og andre bærbare enheder forvente en betydeligt længere batteritid, hurtigere opladning og øget sikkerhed sammenlignet med traditionelle litium-ion-batterier.

Revolutionerende batteriteknologi

Solid state-batterier er ikke kun mere holdbare, men også mindre tilbøjelige til at overophede, hvilket forbedrer sikkerheden markant.

Den højere energitæthed – målt til 200Wh/L – betyder, at disse batterier kan holde væsentligt længere end deres forgængere.

Derudover er solid state-batterierne også mere miljøvenlige, da de har et lavere CO2-fodaftryk og kræver færre sjældne jordarter til fremstillingen. Det skriver Mobilsiden.

Fremtiden for wearables

Samsung forventes at lancere denne teknologi i 2026, og de nye batterier vil formentlig debutere i enheder som Galaxy Watch 9.

Batterierne vil ikke kun revolutionere smartwatches, men også andre bærbare enheder som Galaxy Buds og Galaxy Ring.

Derudover er solid state-batterierne alsidige og kan formes til forskellige størrelser og former, hvilket er en fordel, når de skal tilpasses mindre enheder.

Dette kunne endda betyde, at vi i fremtiden også vil se denne teknologi i smartphones.

Et kæmpe skridt fremad

For wearables, som ofte har været plaget af korte batteritider, er solid state-batterier en eftertragtet løsning.

Med en forventet længere levetid og hurtigere opladning ser det ud til, at Samsung fører an i udviklingen af fremtidens batteriteknologi, både for bærbare enheder og endda elbiler.