Salget af powerbanks er mere end 10-doblet efter nye anbefalinger

Christian Pedersen

4 uger siden

|

17/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Salget af powerbanks er eksploderet efter forsvarsministeriets nye anbefalinger. Det kan især mærkes i Bilka.

Mest læste i dag

En anbefaling fra forsvarsminister Troels Lund Poulsen om at have fornødenheder i hjemmet til tre døgn har fået danskere til at storme ud i butikkerne.

Beredskabsstyrelsen har foreslået, at man anskaffer sig blandt andet en powerbank, batteridrevet FM-radio, medicin samt godt med mad og vand, i tilfælde af at der pludselig opstår krisetilstande i Danmark.

Bilka i Viborg har oplevet en markant stigning i salget af disse varer. Nina Christensen, der er afdelingsleder i butikken, fortæller om den øgede interesse.

"Ud over vand, så har de også stor interesse i gasflasker og gas til gasflasker. Og powerbanks har vi også haft en del efterspørgsel på, og det har vi stadigvæk. Og så vil de også rigtig gerne have radioer, man kan putte batterier i," siger Nina Christensen. Det skriver TvMidtVest.

Særligt powerbanks og radioer har oplevet en markant stigning i salget.

Søndag var salget mere end 10-doblet sammenlignet med en almindelig dag.

Det vidner om en stor bekymring blandt danskerne for at stå uden strøm og kommunikationsmidler i tilfælde af en krise.

Ikke alle er dog lige bekymrede. Loui Kongstad Christoffersen udtrykker en mere afslappet holdning til situationen.

"Jeg tror ikke på, krigen kommer hertil. Vi har vand til et par dage, og så har vi lidt i fryseren, det må være fint," siger han.

Tobias Tandrup Justesen vælger at afvente situationen lidt mere.

"Vi ser det nok lidt an til at starte med, og så prøver vi selvfølgelig at købe lidt ind efter det, vi får at vide," forklarer han.

Malene Dam Handberg fra Skive, der var ude at handle med sin datter, finder det svært at forholde sig til de nye anbefalinger midt i hverdagens travlhed.

"Jeg tror, det er så virkelighedsfjernt et eller andet sted, at alting lukker ned. Man ved jo godt, at muligheden er der, men vi har også en hverdag, hvor vi har nok at se til og nok at gøre," siger hun.

Hvis du også har svært ved at forholde dig til de nye anbefalinger, kan du finde flere detaljer om, hvad Beredskabsstyrelsen foreslår, du har på lager, på deres hjemmeside.