Ny undersøgelse viser: Google og Microsoft lyver for os

Christian Pedersen

24 uger siden

|

31/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny undersøgelse er kommet ud, og det kan konstateres, at både Google og Microsoft har bidraget med spredning af seksuelt indhold.

Mest læste i dag

En ny afsløring fra organisationen Digitalt Ansvar kaster lys over, hvordan Google og Microsoft håndterer ulovligt indhold på deres søgemaskiner.

På trods af løfter om at fjerne skadeligt indhold, viser undersøgelsen, at Google Search og Microsoft Bing undlader at handle på anmeldelser om manipuleret seksuelt materiale.

Ingen handling på anmeldelser

Digitalt Ansvar har dokumenteret, at hverken Google eller Microsoft har fjernet et eneste af de 61 anmeldte søgeresultater, der peger på sider med manipuleret seksuelt materiale.

Disse sider indeholder falske nøgenvideoer af kendte kvinder uden deres samtykke.

"EU-forordningens formål er at skabe et mere sikkert digitalt miljø og pålægger blandt andet søgemaskiner at behandle anmeldelser af ulovligt indhold omhyggeligt og fjerne det, når de bliver opmærksomme på det," siger Ask Hesby Holm, direktør i Digitalt Ansvar.

Mangel på gennemsigtighed

Selvom Google og Microsoft har opfordret brugere til at anmelde problematiske søgeresultater, viser undersøgelsen, at anmeldelserne ikke fører til handling.

Ifølge Digitalt Ansvar er sagsbehandlingen uigennemsigtig og mangelfuld, hvilket strider mod EU's forordning om digitale tjenester (DSA).

EU's krav og søgemaskinernes ansvar

EU's forordning kræver, at søgemaskiner fjerner ulovligt indhold, når de bliver gjort opmærksomme på det.

Desuden skal de oplyse om mulighederne for at klage over beslutningerne og tilbyde et klagesystem.

Hverken Google eller Microsoft lever op til disse krav i deres nuværende praksis.

Anbefalinger fra Digitalt Ansvar

For at sikre, at søgemaskiner overholder EU's forordning, anbefaler Digitalt Ansvar, at søgemaskiner som Google og Microsoft behandler anmeldelser mere omhyggeligt og gennemsigtigt.

De bør også give klare begrundelser for deres handlinger og svare på dansk.

Myndigheder som EU-Kommissionen opfordres til at holde søgemaskinerne ansvarlige for at begrænse spredningen af ulovligt indhold.

Denne undersøgelse understreger behovet for større ansvarlighed og gennemsigtighed fra store teknologivirksomheder som Google og Microsoft.

Det er afgørende, at brugere kan stole på, at deres anmeldelser behandles korrekt for at sikre et sikkert digitalt miljø.

Det skriver DenOffentlige.