Nu sker det: Google stopper produktionen af Chromecasts

Christian Pedersen

6 uger siden

|

07/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er det altså slut med Google Chromecasts.

Mest læste i dag

Google har officielt annonceret, at de stopper produktionen af deres Chromecast-enheder.

Denne beslutning markerer afslutningen på et vigtigt kapitel for den populære streaming-gadget, der revolutionerede, hvordan brugere nemt kunne streame indhold fra deres smartphones og computere direkte til tv-skærme.

Chromecasts betydning og udvikling

Chromecast debuterede for lidt over 11 år siden og blev hurtigt kendt som et praktisk og billigt alternativ til at gøre et almindeligt tv til et smart-tv.

Ved at anvende mobilen som fjernbetjening gjorde Chromecast det muligt for brugerne at streame videoindhold direkte fra internettet til deres tv.

Dens enkelhed og lave pris gjorde den hurtigt populær blandt forbrugere verden over. Det skriver Swedroid.

Ændringer i Googles strategi

Google har gradvist skiftet fokus mod en mere integreret løsning med Google TV, som blev introduceret i 2020.

Denne nye enhed adskiller sig fra den oprindelige Chromecast ved at tilbyde en fysisk fjernbetjening og et avanceret tv-brugerinterface med indbyggede apps.

Mange brugere havde håbet, at Google ville fortsætte med at understøtte det originale Chromecast-koncept, men overgangen til en mere omfattende platform viser en tydelig ændring i strategi.

Chromecasts fremtid

Chromecasts vil stadig være tilgængelige på markedet, indtil de eksisterende lagerbeholdninger er udsolgt.

Google har dog meddelt, at de vil fokusere på deres nye Google TV-platform, som nu skal være deres primære streamingløsning.

Eksisterende Chromecast-brugere vil fortsat modtage softwareopdateringer og support i en overskuelig fremtid, men udviklingen vil nu centrere sig omkring de mere avancerede løsninger, som Google TV tilbyder.