Nu bliver tusindvis af danskeres biler meget smartere - Gælder det også dig?

Christian Pedersen

2 uger siden

|

04/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har Android Auto, så kan du se frem til en masse nye AI-funktioner.

Mest læste i dag

Mange danske bilister kan snart se frem til en smartere køreoplevelse takket være en ny opgradering til Android Auto.

Google er i fuld gang med at integrere deres AI-assistent, Gemini, direkte i Android Auto, hvilket vil gøre det muligt at have mere avancerede samtaler og få intelligent assistance under kørslen.

Android Auto opgraderes med Gemini

Gemini, som allerede har overtaget som standardassistent på de nye Pixel 9-telefoner, er nu på vej til at blive integreret i Android Auto.

Android Authority har opdaget ikoner og referencer til Gemini i den seneste version af Android Auto-appen, hvilket tyder på, at AI-assistenten snart vil blive tilgængelig for brugere af platformen.

Med Gemini integreret vil bilister kunne føre samtaler med assistenten på en mere naturlig og menneskelig måde.

Gemini kan besvare komplekse spørgsmål og give detaljerede vejledninger, som kan være nyttige, når man er på farten – for eksempel ved at informere om den nærmeste rasteplads eller vejforhold. Det skriver Mobilsiden.

Mere end bare en stemmeassistent

Udover den avancerede samtalefunktion vil Gemini også kunne udnytte Google Maps fuldt ud til at levere præcise og opdaterede kørselsanvisninger, hvilket gør køreturen endnu sikrere og mere bekvem.

Men for at få adgang til alle Geminis funktioner, kræver det et Google One AI Premium-abonnement til 169 kroner om måneden.

Dette abonnement giver også adgang til avancerede funktioner som Gemini Advanced og forbedret billedgenerering.

Ny funktionalitet til bilens mediekontrol

Samtidig arbejder Google på at forbedre Android Autos evne til at styre bilens lokale mediesystemer, såsom FM- og DAB-radio og lokale musikfiler.

Dette vil gøre det muligt at tilføje og fjerne "Favorit"-stationer direkte gennem Android Auto og styre lokale medier mere intuitivt.

En mere integreret oplevelse

Med disse nye funktioner bliver Android Auto mere end bare en skærmspejlingstjeneste; det bliver en integreret del af bilen, der tilbyder en smartere og mere sammenhængende brugeroplevelse.

Med både intelligent assistance fra Gemini og forbedret kontrol over bilens medier, bliver Android Auto en endnu vigtigere følgesvend på fremtidens køreture.