Google advarer om, at du burde skifte din browser: Du får kun 3 uger

Christian Pedersen

2 uger siden

|

04/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Opdater og skift din browser eller mærk konsekvenserne om 3 uger.

Mest læste i dag

Google har udsendt en alvorlig advarsel til alle Chrome-brugere efter at have opdaget to kritiske sårbarheder, som aktivt udnyttes af hackere.

Disse sårbarheder, kendt som CVE-2024-7971 og CVE-2024-7965, har fået den amerikanske regering til at beordre alle føderale ansatte til at opdatere deres browsere inden for de næste tre uger.

Kritiske sårbarheder og øjeblikkelig handling

Den første af de to sårbarheder blev identificeret af Microsofts sikkerhedsteam, der afslørede, at den var forbundet med kryptotyverier og tilskrev disse angreb til en nordkoreansk hackergruppe kaldet Citrine Sleet.

Gruppen sigter primært mod finansielle institutioner og personer, der håndterer kryptovaluta, og benytter sig af falske websites, der udgiver sig for at være legitime kryptohandelsplatforme.

Brugere bliver lokket til at downloade ondsindede applikationer, hvilket kan føre til tyveri af deres midler.

Google har allerede frigivet en Chrome-opdatering, der retter disse sårbarheder, men faren er ikke overstået endnu.

Microsoft anbefaler brugerne at overveje at skifte til deres egen browser, Edge, som angiveligt har bedre sikkerhedsforanstaltninger, herunder Microsoft Defender SmartScreen, som kan blokere ondsindede websites mere effektivt. Det skriver Forbes.

Stigende bekymring over browserens sikkerhed

Mens Microsoft hævder, at Edge tilbyder bedre beskyttelse mod malware end Chrome, skaber det en del debat, især når Microsoft i deres egen sikkerhedsrapport anbefaler at skifte fra en konkurrerende browser.

På trods af Microsofts opfordringer dominerer Chrome stadig browsermarkedet med langt flere brugere end Edge.

Hvad skal brugerne gøre nu?

Brugere opfordres kraftigt til at opdatere deres browsere med det samme for at beskytte deres systemer mod de seneste trusler.

Selvom skift til Edge er en mulighed, som Microsoft anbefaler, er det vigtigste, at din browser – uanset om det er Chrome eller Edge – er opdateret til den nyeste version for at minimere risikoen for angreb.

For at opdatere Chrome skal brugerne gå til indstillingerne og vælge "Om Google Chrome".

Her vil browseren automatisk søge efter opdateringer og installere dem.

Microsoft har på sin side opdateret Edge til også at beskytte mod disse sårbarheder, så det er afgørende at holde enhver browser, du bruger, opdateret for at beskytte dine data.

Fremtidige skridt og sikkerhedsråd

I takt med at cyberangreb bliver mere sofistikerede, er det vigtigt for brugere at være opmærksomme på de browsere og sikkerhedsforanstaltninger, de anvender.

Googles og Microsofts indsats for at forbedre deres browsersikkerhed viser, hvor kritisk dette område er blevet, og hvorfor det er vigtigt altid at være på forkant med de nyeste opdateringer og trusler.