MobilePay advarer: Pas på falske anmodninger

Christian Pedersen

2 uger siden

|

30/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Næste gang du bruger MobilePay, skal du være lidt mere opmærksom.

Mest læste i dag

MobilePay-brugere opfordres nu til at være ekstra opmærksomme på mistænkelige betalingsanmodninger.

Svindlere udnytter nemlig platformen ved at sende falske anmodninger om pengeoverførsler.

Flere brugere har rapporteret om uventede anmodninger fra ukendte afsendere, ofte udgivet som forsendelsesfirmaer eller andre troværdige enheder.

Svindel med falske anmodninger

Denne type svindel er blevet mere udbredt, hvor svindlere forsøger at narre brugere til at acceptere falske anmodninger om betalinger.

MobilePay advarer nu brugerne mod blot at "acceptere" anmodninger uden at kontrollere afsenderens identitet og validitet.

På deres Instagram-profil oplyser MobilePay: "Vi har hørt, at nogle af vores brugere modtager betalingsanmodninger, de ikke har bedt om, fra forsendelsesfirmaer. Det er svindel."

Denne besked er en påmindelse om at være ekstra årvågen, især når der modtages uventede anmodninger. Det skriver Meremobil.

Hvad kan du gøre?

MobilePay anbefaler, at brugerne nøje tjekker alle anmodninger, de modtager, og overvejer nøje, om de kender afsenderen, og om anmodningen virker legitim.

Hvis der er den mindste tvivl, bør man undlade at acceptere anmodningen og i stedet rapportere den som svindel til MobilePay.

Derudover arbejder MobilePay løbende på at forbedre sikkerheden og minimere risikoen for svindel.

"Vi gør alt, hvad vi kan for at sætte en stopper for de her svindelnumre," lyder det fra MobilePay.

Brugere opfordres også til at holde sig opdateret om nye sikkerhedsforanstaltninger og svindelmetoder for bedre at beskytte sig selv mod økonomisk bedrageri.