Hjælp dit barn: Sådan blokerer du apps

Christian Pedersen

2 uger siden

|

30/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hjælp dit barn og bloker udvalgte apps på denne måde.

Mest læste i dag

Forældre står ofte over for udfordringer, når det kommer til at sikre, at deres børn bruger mobilenheder ansvarligt.

Med den stigende brug af smartphones og tablets blandt unge er det vigtigt at kunne kontrollere, hvilke apps de har adgang til.

Især sociale medier som Snapchat kan være problematiske på grund af deres indhold og de potentielle risici forbundet med deres brug.

Brug af forældrekontrol til at blokere apps

Der er flere måder at blokere apps på en iOS-enhed, så du kan beskytte dit barn mod uønsket indhold.

Apple har indbygget forældrekontrol i deres iOS-system, der gør det muligt for forældre at begrænse adgangen til visse apps og funktioner.

Ved at bruge funktionen "Skærmtid" kan du oprette en adgangskode og indstille tidsbegrænsninger for specifikke apps, eller endda blokere dem helt. Det skriver Mobilsiden.

Sådan konfigureres Skærmtid

For at starte skal du gå til "Indstillinger" på barnets enhed, vælge "Skærmtid" og derefter trykke på "Slå Skærmtid til".

Her kan du vælge "Begrænsninger for indhold og anonymitet" og derefter indstille de nødvendige begrænsninger for apps.

Hvis du vil blokere en app som Snapchat, skal du vælge "Tilladte apps" og fjerne adgangen til Snapchat ved at deaktivere den.

Brug af tredjeparts-apps til yderligere kontrol

Udover Apples indbyggede funktioner kan tredjepartsapps som Qustodio eller Net Nanny give yderligere kontrol og overvågning.

Disse apps giver mulighed for at blokere specifikke apps, overvåge brug, og endda filtrere webindhold, hvilket kan være en værdifuld ressource for forældre, der ønsker mere detaljeret kontrol over deres børns onlineaktiviteter.

Hvorfor blokere apps?

At blokere apps som Snapchat kan hjælpe med at beskytte børn mod upassende indhold og potentielle farer som cybermobning og uønskede kontakter.

Ved at tage aktive skridt til at styre, hvilke apps dine børn har adgang til, kan du bidrage til en mere sikker digital oplevelse.

Det er vigtigt at have åbne samtaler med dine børn om deres onlineadfærd og forklare, hvorfor visse apps kan være begrænset.

Dette kan fremme en bedre forståelse og støtte deres sikkerhed online.