Katastrofalt: Den nye Rejsekort-app sat på pause efter stor fejl

Skrevet af Christian Pedersen

1 uge siden

|

10/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rejsekort-appen er blevet sat på pause, da den stødte på en stor fejl. Læs mere her.

Mest læste i dag

Den nye Rejsekort-app er blevet sat på pause for nye brugere efter en alvorlig fejl, der gør, at appen ikke anonymiserer brugernes lokationsdata.

Dette er blevet afsløret af fagbladet Ingeniøren, som har fået adgang til nye dokumenter.

Selskabet bag appen har tidligere hævdet, at data om brugernes lokation var anonymiseret.

Alligevel viser det sig nu, at dette ikke er tilfældet, hvilket har ført til, at 60.000 borgere, der allerede bruger appen, har deres data opbevaret uden den nødvendige anonymisering. Det skriver Tv2.

Ifølge Jens Willars, kundedirektør i Rejsekort & Rejseplan A/S, har interne undersøgelser afsløret, at der er flere aspekter, der skal ændres, før appen kan blive tilgængelig for flere brugere.

Appen indsamler data om brugernes placering fra det øjeblik, de checker ind, til de checker ud.

Hvis en bruger glemmer at checke ud, fortsætter appen med at indsamle data indtil klokken 04 næste dag, hvor alle automatisk bliver checket ud.

Willars forklarer, at dataene opbevares i pseudonymiseret form, hvor personoplysninger som navne og adresser udskilles til et separat dokument.

Dog understreger han, at dataindsamlingen er nødvendig for, at appen kan fungere korrekt, blandt andet for at opdage snyd og hjælpe kunder, der har fået deres rejsekort registreret forkert.

For at løse problemet vil selskabet opdatere appens privatlivspolitik og begrænse, hvor længe data opbevares i systemet.

Rejsekort-appen, som åbnede for de første brugere den 9. april 2024, skulle efter planen åbne for alle brugere i løbet af året.

Det er dog endnu uvist, hvornår appen vil blive tilgængelig for flere brugere efter denne store fejl.