Intel smadrer konkurrenterne

Christian Pedersen

1 uge siden

|

09/10/2024
Nyheder
Foto: Shutter
Foto: Shutter
Intel drøner fremad lige i øjeblikket.

Mest læste i dag

Intel har netop demonstreret, at deres nye Lunar Lake-platform sætter en ny standard inden for ydeevne.

Med den seneste Core Ultra 7 258V processor, som er udstyret med Xe2-grafik, har Intel formået at overhale både AMDs Ryzen Ai 9 HX og Z1 Extreme, der hidtil har domineret markedet for højtydende processorer til gaming og håndholdte enheder.

Ekstrem ydeevne i 15 W-modus

Den nye Core Ultra 7 258V processor viser imponerende resultater i benchmark-tests.

I spil som Cyberpunk 2077 leverer den op til 38% højere ydeevne end AMDs Ryzen Ai 9 HX og slår samtidig Intels egen forgænger, Core Ultra 9 185H, med store marginer.

I Red Dead Redemption 2 viser processoren en ydeevneforøgelse på hele 50% sammenlignet med Ryzen-modellen, hvilket understreger Intels dominans på markedet.

En særlig bemærkelsesværdig detalje er Intels 15 W-modus, som næsten fordobler ydeevnen i forhold til konkurrenterne.

Processoren formår at levere 28 FPS ved 720p i krævende spil, en præstation der uden tvivl vil tiltrække udviklere af håndholdte konsoller. Det skriver itavisen.

Hvad betyder det for fremtiden?

Selvom der endnu ikke er set håndholdte enheder med Lunar Lake-platformen, tyder alt på, at Intel vil dominere dette marked i fremtiden.

Med markant bedre batterilevetid og høj ydeevne bliver det interessant at se, hvordan konkurrenterne, særligt AMD, vil reagere.

Ifølge tidlige spekulationer vil AMD måske snart lancere deres Z2 Extreme chip, men om den kan matche Intels nyeste innovationer, står endnu uklart.

Intel har med Lunar Lake ikke bare sat nye standarder for, hvad vi kan forvente af gaming-processorer, men også positioneret sig som den ubestridte leder inden for energieffektiv ydeevne.