Har været i brug i 28 år: Kendt Windows-program er nu fortid

Nicolai Busekist

1 uge siden

|

09/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er tale om et kendt program, der har været brugt i næsten tre årtier. Men nu er det slut, da Microsoft ganske enkelt har valgt at udfase det helt.

Mest læste i dag

WordPad, som har været i brug siden 1995, fjernes fra Windows. Det vil ikke længere være tilgængeligt efter årets største Windows-opdatering. Hvis du er en af dem, der har været glad bruger af dette program i mange år, så skal du måske tøve med at hente og installere den seneste opdatering.

WordPads æra slutter, når 24H2-opdateringen rulles ud til Windows-computere i hele verden. Det er allerede blevet fjernet fra Windows 11 Canary Build-versionen, som er rettet mod Windows Insider-brugere, skriver det finske medie Muropaketti.

WordPad har fungeret som en mindre teksteditor i Windows, og nogle brugere vil måske komme til at savne det.

Microsoft erklærede dog tidligere i år, at WordPad var forældet. Derfor anbefaler de nu, at brugerne anvender Microsoft Word til at skrive dokumenter i Rich Text Format, så de ikke længere er afhængige af at bruge WordPad til dette formål.

Selvom WordPad officielt udgår, vil det stadig være muligt at finde måder at få det i brug. Windows 11 vil dog ikke længere tillade WordPad at åbne .doc- eller .rtf-filer automatisk ved at klikke på dem, som det har været tilfældet før i tiden.

WordPad blev introduceret sammen med Windows 95 og vil officielt blive fjernet fra Windows Server 2025 med den kommende opdatering. Det vidner om, at Microsoft har et stort fokus på at få flyttet deres mange brugere over i Word.

Ønsker man i stedet at bruge et gratis alternativ, så er det værd at se nærmere på Google Docs - her får man de samme funktioner, som i WordPad, og mange flere.