Google Translate bliver nu endnu bedre: Udvider med 110 nye sprog

Christian Pedersen

2 uger siden

|

01/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google Translate er for alvor ved at blive en oversættelsesmaskine i topklasse.

Mest læste i dag

Google Translate har netop annonceret sin største opdatering nogensinde med tilføjelsen af 110 nye sprog.

Denne udvidelse inkluderer blandt andet grønlandsk og færøsk, og gør dermed tjenesten tilgængelig for yderligere 660 millioner mennesker verden over.

Betydning for mindre sprog

Den færøske regering har længe efterspurgt, at færøsk blev inkluderet i Google Translate, og med denne opdatering bliver det nu en realitet.

Det samme gælder for grønlandsk, som nu også får sin plads i Googles omfattende oversættelsestjeneste.

Dette er et vigtigt skridt for at bevare og fremme mindre sprog i den digitale verden.

Samarbejde med sprogforskere

Google Translate's udvidelse er sket i tæt samarbejde med sprogforskere og indfødte talere.

Denne tilgang sikrer, at oversættelserne bliver så præcise som muligt, hvilket er afgørende for at kunne tilbyde en pålidelig tjeneste.

Ifølge Jesper Vangkilde, Googles kommunikationschef i Danmark, Grønland og Færøerne, har udviklingen inden for AI spillet en central rolle i denne proces.

"Med de seneste fremskridt inden for AI kan vi nu accelerere udrulningen af Translate, så langt flere mennesker kan få gavn af teknologien," udtaler han. Det skriver Techradar.

Ny teknologi bag udvidelsen

AI-teknologi har været afgørende for at kunne inkludere de nye sprog i Google Translate.

Teknologien muliggør mere nøjagtige og hurtige oversættelser, hvilket er nødvendigt for at kunne dække de mange nye sprog.

Denne teknologiske udvikling betyder, at brugere kan forvente en høj kvalitet af oversættelser, uanset hvilket sprog de ønsker at oversætte til eller fra.

Brug Google Translate i dag

Google Translate er allerede en uundværlig værktøj for mange mennesker verden over.

Tjenesten oversætter dagligt mere end 100 milliarder ord, og med de nye sprog vil dette tal sandsynligvis stige markant.

Du kan prøve Google Translate på translate.google.com eller via Google Translate-appen til både Android og iOS.

Fremtidige muligheder

Med tilføjelsen af de 110 nye sprog viser Google Translate sin dedikation til at nedbryde sprogbarrierer og gøre verden mere tilgængelig for alle.

Denne opdatering markerer en betydelig udvidelse af tjenestens kapacitet og åbner op for nye muligheder for kommunikation og forståelse på tværs af kulturer.

En milepæl for Google Translate

Den seneste opdatering er en milepæl for Google Translate. Ved at inkludere mindre sprog som grønlandsk og færøsk, viser Google deres engagement i at bevare kulturel diversitet og gøre teknologi tilgængelig for alle.

Dette er kun begyndelsen på en ny æra for Google Translate, hvor endnu flere mennesker får mulighed for at kommunikere og udveksle viden på tværs af sproggrænser.