Google lukker brugere ude: Nye sikkerhedsregler træder i kraft

Christian Pedersen

2 dage siden

|

01/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google har lavet helt nye regler, og det vil påvirke dig.

Mest læste i dag

Google er klar til at implementere strammere sikkerhedsforanstaltninger, som fra den 30. september vil påvirke millioner af brugere.

Fra denne dato vil brugere, der anvender ældre eller mindre sikre apps, ikke længere kunne logge ind på deres Google Workspace-konti, medmindre de opdaterer deres indstillinger.

Dette initiativ omfatter tjenester som CalDAV, IMAP, POP og Google Sync, der tidligere kunne tilgås med en simpel brugernavn og adgangskode.

Fremover vil der blive krævet mere avancerede loginmetoder, såsom OAuth 2.0, for at forhindre kontoovertagelser.

Hvordan påvirker det brugerne?

Hvis du bruger ældre versioner af programmer som Outlook 2016, Thunderbird eller Apples Mail-app, vil du være nødt til at opdatere din login-metode.

Brugere af Microsoft 365 og nyere Outlook-versioner skal ligeledes sikre, at de bruger de nyeste autentificeringsprotokoller.

Uden disse ændringer kan adgangen til din mail via tredjepartsapps blive afskåret. Det skriver Winfuture.

Hvorfor denne ændring?

Formålet med de nye sikkerhedsforanstaltninger er at beskytte brugernes data bedre mod hacking.

Google har i flere år arbejdet på at fjerne sårbare login-metoder og opfordret brugere til at forberede sig på denne opdatering.

Ved at implementere OAuth 2.0 sikres det, at adgangen til konti bliver mere beskyttet.

Hvad kan man gøre?

For at undgå at blive afskåret fra din Google Workspace-konto bør du straks opdatere dine login-metoder ved at følge Googles anvisninger.

Det indebærer blandt andet at aktivere OAuth 2.0 eller to-faktor-autentifikation, som vil sikre din konto mod fremtidige angreb.

Denne ændring er kun relevant for Google Workspace-konti, men det forventes, at flere sikkerhedsforanstaltninger også kan ramme private Gmail-konti fremadrettet.