Google Chrome gør nu denne populære adblocker helt ubrugelig

Nicolai Busekist

4 timer siden

|

18/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du i mange år har gjort brug af en adblocker i Google Chrome, så kan det snart være slut. Google er i gang med at sikre, at den er helt ubrugelig.

Mest læste i dag

Google Chrome er begyndt at deaktivere uBlock Origin, der er en meget populær gratis adblocker, som bliver brugt af brugere i hele verden. Dette er en del af Googles plan om gradvist at udfase ældre browserudvidelser for at forbedre sikkerheden i Chrome.

Brugere af uBlock Origin rapporterer, at de får beskeder om, at Chrome-udvidelsen ikke længere understøttes. Raymond Hill, udvikleren af uBlock Origin, har i dag bekræftet dette. Det skriver det hollandske medie Bright.

Denne ændring kommer ikke som en overraskelse. Google annoncerede allerede i 2019, at de ønskede at begrænse mulighederne for Chrome-udvidelser for at forhindre misbrug.

Sidste år blev det besluttet at udfase udvidelser, der bruger det ældre system (Manifest V2), til fordel for et nyere og mere sikkert system (Manifest V3).

Ikke alle brugere er glade for denne udvikling. Nogle overvejer endda at skifte til andre browsere, som stadig understøtter uBlock Origin, såsom Firefox.

Google understreger dog, at det nye system stadig giver plads til adblockers. Der er endda en lettere version af uBlock Origin tilgængelig, som fungerer med det nye system, selvom denne ifølge Hill tilbyder færre muligheder end den oprindelige.

Derfor er det vigtigt at slå fast, at det ikke er et forsøg fra Google på at lukke ned for alle adblockers. Hvis du er en af de mange personer, der har et stort ønske om at gøre brug af en sådan udvidelse i din browser, er der stadig rig mulighed for dette.

Hvis du benytter dig af en adblocker, er det dog værd at nævne, at det kan begrænse din adgang til nogle hjemmesider. Derfor er du nødt til at tage det sure med det søde, hvis du beslutter dig for at gøre dette.