Google Chrome deadline: 72 timer til at opdatere eller slette din browser

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

03/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google Chrome er kommet med en ny deadline, der kræver at du opdaterer eller sletter din browser.

Mest læste i dag

Google Chrome-brugere over hele verden står over for en kritisk opdateringsdeadline.

Med en række alvorlige sikkerhedshuller i Chrome, som blev afsløret i maj, har USAs Cybersecurity & Infrastructure Security Agency (CISA) udstedt en advarsel til alle Chrome-brugere om at opdatere deres browsere inden for de næste 72 timer.

Alvorlige sårbarheder opdaget

I maj blev der rapporteret fire nul-dages sårbarheder i Google Chrome, som hurtigt førte til nødopdateringer fra Google.

Disse sårbarheder, herunder en kritisk "Use after free" i Visuals, gør det muligt for angribere at udnytte hukommelsesfejl og udføre ondsindet kode på ofrenes systemer.

CISA tilføjede disse sårbarheder til deres kendte katalog over udnyttede sårbarheder, hvilket understreger risikoen ved ikke at opdatere.

CISA's strenge deadline

CISA har givet føderale medarbejdere i USA en deadline den 3. juni til at installere den første af disse nødopdateringer eller stoppe med at bruge Chrome.

Selvom denne deadline specifikt gælder for amerikanske føderale agenturer, opfordres både offentlige og private organisationer verden over til at følge samme tidslinje.

Sådan beskytter du dig

For at sikre sig mod disse alvorlige trusler skal brugere sikre, at deres Google Chrome er opdateret til version 125.0.6422.112/.113 for Windows og Mac, og 125.0.6422.112 for Linux.

Google Chrome opdateres automatisk, men brugere skal manuelt genstarte browseren for at fuldføre opdateringen.

"Brugere skal sikre, at opdateringen er fuldt installeret ved at genstarte Chrome," siger en teknologiekspert.

Høj risiko ved forsinkelse

Risikoen ved at udsætte opdateringen er betydelig.

"En 'Use after free' sårbarhed kan udnyttes til at udføre vilkårlig kode eller destabilisere systemet," forklarer sikkerhedsfirmaet Kaspersky.

Angribere kan bruge disse sårbarheder til at få kontrol over et offers system, hvilket gør det bydende nødvendigt at opdatere straks.

Opmærksomhed og handling nødvendig

For at minimere risikoen for udnyttelse skal både enkeltpersoner og organisationer tage de nødvendige skridt for at sikre, at deres systemer er beskyttede.

"Dette er et kritisk tidspunkt for Chrome-brugere. Manglende handling kan føre til alvorlige sikkerhedsbrud," advarer CISA.

Med den forestående deadline opfordres alle Chrome-brugere til straks at opdatere deres browser eller risikere at blive ofre for disse alvorlige sikkerhedsbrud. Det skriver Forbes.