Apple laver utroligt comeback

Skrevet af Christian Pedersen

3 uger siden

|

30/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Apples salg i Kina var lidt nede tidligere i år, men nu er salgene i top igen.

Mest læste i dag

Efter en skuffende start på året for Apples iPhone-salg i Kina, ser det nu ud til, at tech-giganten har vendt skuden.

Nye tal fra "China Academy of Information and Communications Technology" viser, at Apples forsendelser af iPhones er steget med imponerende 52 procent.

Prisnedsættelser og øget efterspørgsel

Apples øgede forsendelser skyldes blandt andet prisnedsættelser.

Ifølge Bloomberg blev 3,5 millioner af de solgte mobiler leveret af udenlandske selskaber, hvoraf iPhone stod for størstedelen.

Marts markerede begyndelsen på en vending for Apple, som oplevede en stabilisering efter et par hårde måneder i januar og februar.

En ny trend i Kina

Bloomberg mener, at denne opadgående trend for iPhone-salget vil fortsætte.

En spørgeundersøgelse viser, at kinesiske forbrugere er mere tilbøjelige til at opgradere til nye mobiler, hvor over halvdelen er villige til at betale mere end 550 dollars for en ny telefon.

Dette skaber en fordel for Apple, især da markedslederen Huawei har haft svært ved at levere nye premium-modeller hurtigt nok.

Konkurrencefordel over Huawei

Det har taget Huawei for lang tid at lancere nye topmodeller, hvilket giver Apple en unik konkurrencefordel.

Med planerne om at lancere iPhone 15 i stort omfang, er Apple godt positioneret til at udnytte den øgede købelyst blandt kinesiske forbrugere.

Dramatisk vending på få måneder

Tidligere i år rapporterede vi om Apples udfordringer i Kina.

"Nu afslører offisielle tal fra Kina, at Apple fortsetter den negative trenden som vi først beskrev i denne artikkelen: salget falt med 24 procent de første seks uger. Nu er malen for februar klar, og avslører at Apple faller med 33 prosent," lød det dengang.

Men i løbet af blot to måneder har Apple formået at vende denne negative trend.

Forsendelserne steg 52 procent i april, og denne bemærkelsesværdige stigning tyder på, at Apple er på vej til at genvinde sin stærke position på det kinesiske marked.

Med de kommende iPhone 15-modeller og den øgede villighed til at investere i dyrere telefoner blandt kinesiske forbrugere, kan Apple se frem til en lys fremtid i Kina.

Det skriver Itavisen.