Gamestop-aktieboom kan gøre Roaring Kitty til milliardær

Skrevet af Rikki Jorgensen

2 uger siden

|

07/06/2024
Nyheder
Shutterstock
Shutterstock
Keith Gill, bedre kendt som "Roaring Kitty" og "DeepFuckingValue," er tæt på at være milliardær takket være sine strategiske investeringer i Gamestop-aktien.

Mest læste i dag

Gills beholdninger er steget til næsten 1 milliard dollars, efterhånden som Gamestop-aktierne fortsætter deres opadgående retning.

Gills engagement med Gamestop-aktien fik stor opmærksomhed under short squeeze-begivenhederne i 2021, hvor aktiens værdi eksploderede.

Den 2. juni afslørede Gill, at han igen havde investeret i Gamestop, denne gang med et beløb på 180 millioner dollars. Denne investering bestod af 115,7 millioner dollars i Gamestop-aktier og 65,7 millioner dollars i købsoptioner. Nyheden skabte straks uro på markedet og førte til en betydelig stigning i Gamestops aktiekurs.

Det skriver Macroticker.com.

Effekten af Gills meddelelse skete øjeblikkelig.

Inden for 20 minutter efter hans indlæg på Reddit steg Gamestops aktiekurs med 19 %. Siden meddelelsen er aktiekursen steget med 118 %, og den lukkede på 46,55 dollars per aktie, med en eftermarkedskurs på 67,50 dollars.

Markedsanalytikere fra The Kobeissi Letter har bemærket, at hvis Gamestop åbner til sin nuværende eftermarkedskurs, vil Gills beholdning være omkring 1 milliard dollars værd. Denne dramatiske stigning har også øget Gamestops markedsværdi betydeligt og tilføjet 9,5 milliarder dollars på blot 12 timer, hvilket placerer selskabet blandt de 400 største virksomheder i USA.

Gills seneste handler har dog ikke undgået kritik.

Den 3. juni beskyldte Citron Research Gill for markedsmanipulation. Firmaet antydede, at Gill ikke kunne have gennemført en så stor handel alene, hvilket rejste mistanke om en mulig sammensværgelse. Citron hævede, at Gill ikke havde den økonomisk evne til at gennemføre en så stor handel og antydede, at han arbejder sammen med skjulte partnere.

Som svar på disse beskyldninger har Massachusetts' værdipapirregulator startet en undersøgelse af Gills aktiviteter. Sandsynligvis vil Gills aktiviteter blive undersøgt, herunder hans kommunikation på platforme som Reddit og X (tidligere Twitter) for at fastslå, om der har været ulovlig adfærd eller samarbejde med andre for at påvirke markedet.