Europol lukker 27 populære DDoS-platforme efter internationalt samarbejde

Nicolai Busekist

15 uger siden

|

14/12/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Europol har i samarbejde med adskillige politimyndigheder lukket '27 af de mest populære DDoS-platforme' ned. Disse internationale platforme blev brugt til at facilitere såkaldte distributed denial-of-service-angreb.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Mest læste i dag

Under operationen med kodenavnet PowerOFF har mere end 20 politi- og regeringsmyndigheder fra 15 lande, under koordinering af Europol, fjernet disse DDoS-platforme fra nettet. Europol nævner blandt andet platforme som zdstresser.net, orbitalstress.net og starkstresser.net som eksempler.

Ud over at deaktivere de digitale platforme har tyske og franske politimyndigheder arresteret tre operatører bag platformene. Europol har desuden identificeret yderligere 300 brugere, som er relateret til 'planlagte operationelle aktiviteter'.

Den europæiske politienhed oplyser, at de også forsøger at afskrække potentielle DDoS-angribere ved hjælp af målrettede forebyggende annoncer via Google og YouTube. Det skriver det hollandske medie NU.

Flere nationale politimyndigheder har deltaget i Operation PowerOFF, herunder fra Tyskland, Frankrig, Holland og Storbritannien. Partnere uden for Europa, som Canada, Japan og Australien, har også bidraget til indsatsen. Desuden var det amerikanske Justitsministerium og FBI involveret.

Ifølge Europol blev aktionen gennemført netop nu, da juletiden ofte er en periode med øget aktivitet blandt hackere, som udfører nogle af de mest effektive DDoS-angreb i denne tid.

Men på grund af denne aktion fra Europol er det nu blevet en tand sværere for disse aktører at udføre deres angreb. Naturligvis er det ikke nok til at sætte en stopper for dem, da der hele tiden dukker nye tjenester og platforme op, men det viser, at Europol har taget kampen om.

DDoS-angreb kan bruges til en lang række formål, men typisk bruges de til at overbelaste for eksempel en hjemmeside eller en app, så den ikke kan svare eller bryder sammen.

Det kan få store konsekvenser for virksomheder, hvis deres hjemmeside ikke kan tilgås, da de kan gå glip af alt fra kundehenvendelser til annoncekroner, alt afhængigt af hjemmesidens formål.