Ved installation af Windows 11 har der været stort fokus på, at computeren skal være kompatibel, selvom mange har fundet måder at omgå kravene på.
Især kravet om TPM 2.0-sikkerhedschippen har været en forhindring for at installere styresystemet på ældre enheder. Nu har Microsoft dog ændret sin tilgang - i det mindste principielt. Det vil sige, at der ikke længere er det samme behov for at skifte din PC ud, som der har været før.
PC World rapporterer om nye retningslinjer på Microsofts supportsider. Her beskrives, hvad man skal være opmærksom på, hvis man beslutter sig for at installere Windows 11 på en computer, der ikke officielt understøttes af de nye krav fra dem.
Denne side indleder med at understrege, at installation på en enhed, der ikke opfylder minimumskravene, ikke anbefales. Der advares også om potentielle kompatibilitetsproblemer, fejl i systemets funktionalitet og risikoen for, at computeren muligvis ikke længere modtager opdateringer, herunder sikkerhedsopdateringer.
Eventuelle fejl på grund af manglende kompatibilitet vil heller ikke være dækket af producentens garanti. Derfor er det naturligvis noget, man skal være varsom med at gøre. Især hvis man ikke har de store kompetencer, når det kommer til teknik.
Siden giver dog ingen direkte vejledning i, hvordan selve installationen af Windows 11 på en ikke-understøttet enhed skal udføres. Dette må brugeren derfor selv finde ud af på anden vis.
Når installationen er gennemført, vil der ifølge siden vises et vandmærke på skrivebordet, som angiver, at enheden ikke lever op til minimumskravene. En lignende meddelelse vil også dukke op i systemets indstillingsmenu.
Hvis brugeren vælger at prøve Windows 11, men efterfølgende ønsker at vende tilbage til Windows 10, kan dette gøres inden for 10 dage via indstillingsmenuens gendannelsesfunktion. Inden en eventuel gendannelse anbefales det dog at tage en sikkerhedskopi af computerens data for at være på den sikre side.