Denne almindelige ting i hjemmet forværrer din internetforbindelse

Christian Pedersen

1 uge siden

|

10/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis hjemmesider har svært ved at loade og downloads tager utrolig lang tid, så kan grunden findes i hjemmet.

Mest læste i dag

Hvis du oplever langsomme internethastigheder og frustrerende lange downloadtider, kan løsningen være enklere, end du tror.

Før du begynder at bebrejde din internetudbyder for dårlig Wi-Fi, bør du overveje dette: årsagen til dine internetproblemer kan gemme sig i dit eget hjem.

En almindelig husholdningsgenstand kan nemlig være skyld i din dårlige bredbåndsforbindelse, ifølge teknologiekspert Drew English fra Charter & Co.

Mikroovne og Wi-Fi-routere bruger begge den samme 2,4GHz radiofrekvens.

Mens din mikroovn bruger disse bølger til at opvarme mad, bruger din Wi-Fi-router dem til at transmittere data rundt i dit hjem.

Dette kan resultere i langsommere Wi-Fi-hastigheder, men ikke nødvendigvis mindre varm mad.

Selvom mikroovne er designet til at koncentrere deres energi inde i apparatet, kan de til tider forstyrre Wi-Fi, selvom dette ikke er den tilsigtede funktion.

Drew English forklarer, at mikroovne kan lække energi, og det kan være et problem, især hvis du har en mikroovn af et mindre kendt mærke, som måske ikke er bygget til de samme høje standarder som de mere kendte mærker.

Hvis du oplever problemer med din Wi-Fi, kan det hjælpe at flytte routeren væk fra mikroovnen.

Hvis det ikke er praktisk muligt, kan det være en fordel at skifte til 5GHz-båndet på din router, da dette bånd er mindre tilbøjeligt til at blive forstyrret af mikroovnen.

Ud over mikroovne er der andre genstande, du bør undgå at placere tæt på din router.

Dette inkluderer babymonitorer, trådløse telefoner og endda akvarier, da Wi-Fi-signaler ikke kan lide vand.

For at sikre, at din bredbåndsforbindelse kører problemfrit, anbefales det også at genstarte din router en gang om måneden og sørge for, at den står frit og ikke gemt væk i et skab.

At være opmærksom på, hvordan forskellige husholdningsgenstande kan påvirke din internetforbindelse, kan hjælpe med at optimere din Wi-Fi-oplevelse og sikre, at du får mest muligt ud af din bredbåndsforbindelse.