Brugere flygter fra Elon Musk-ejede X: Fik BlueSky til at gå ned

Nicolai Busekist

3 dage siden

|

19/10/2024
Nyheder
Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com
Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com
BlueSky ser ud til at have tekniske problemer efter at have modtaget en strøm af brugere, der har forladt X, der er tidligere kendt som Twitter.

Mest læste i dag

Problemerne opstod, efter at Elon Musk, der ejer X, annoncerede, at platformen ville ændre, hvordan dens 'blokér'-knap fungerer. Denne funktion tillod tidligere brugere at skjule deres profil for visse konti, men det vil den ikke længere kunne gøre.

I kølvandet på denne ændring meddelte X-konkurrenten BlueSky, at de havde set mere end 100.000 nye tilmeldinger. Men det ser ud til, at platformen har svært ved at håndtere alle disse nye brugere, da mange rapporterer om problemer med at komme online og logge ind.

"Velkommen til de over 100.000 personer, der har tilsluttet sig Bluesky de sidste 12 timer," skrev platformens officielle BlueSky-konto tidligere torsdag. Men få timer senere rapporterede hundredvis af mennesker om problemer med at komme online på siden Down Detector.

Efter ændringerne på X trådte i kraft, brugte BlueSky sin officielle konto på X til at fremhæve funktionen af deres blokér-knap. Det skriver The Independent.

"På Bluesky tager vi online-sikkerhed alvorligt. Hvis du vil blokere nogen, kan du! Det er din oplevelse, du kan tilpasse," skrev de i et opslag på det sociale medie.

Elon Musk har hævdet, at den nuværende funktion af blokér-knappen 'ikke giver mening'. Han har argumenteret for, at ændringen er længe ventet, og har tidligere foreslået, at funktionen helt kunne blive fjernet.

Kritikere har dog påpeget, at ændringen kan sætte platformens mere sårbare brugere i fare. Blokér-knappen kan for eksempel bruges til at skjule opslag fra misbrugere og forhindre dem i at svare.

"En af de vigtigste funktioner ved at blokere er at give kvinder mulighed for at stoppe mærkelige mænd fra konstant at gøre dem ubehagelige og bange. Så selvfølgelig skulle Elon ændre det," skrev en bruger i forbindelse med nyheden.