Meta med stor fyringsrunde: Går ud over medarbejdere hos WhatsApp, Instagram og flere andre

Christian Pedersen

3 dage siden

|

19/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange af medarbejderne hos Meta må sige farvel til deres arbejdsplads.

Mest læste i dag

Meta gennemfører endnu en omfattende fyringsrunde, som nu rammer nøgleafdelinger som WhatsApp, Instagram og Reality Labs.

Fyringerne sker som led i omstruktureringer, der skal optimere ressourcerne og tilpasse virksomheden til dens langsigtede mål, lyder det fra en talsperson fra Meta.

Fokus på effektivitet

Meta har tidligere annonceret 2023 som “året for effektivitet” under ledelse af CEO Mark Zuckerberg.

Denne nyeste fyringsrunde følger en række mindre afskedigelser i Reality Labs tidligere på året og kommer i kølvandet på de 21.000 stillinger, som Meta skar væk i 2022 og 2023.

“I dag foretager flere teams hos Meta ændringer for at sikre, at ressourcerne er tilpasset vores strategiske mål,” udtaler Meta-talsmand Dave Arnold.

Han tilføjer, at nogle teams vil blive flyttet til nye lokationer, mens andre medarbejdere får tilbudt nye roller. Det skriver The Verge.

WhatsApp og Instagram blandt de berørte

Ifølge kilder tæt på sagen er det ikke en samlet fyringsrunde på tværs af hele organisationen, men snarere målrettede nedskæringer i specifikke afdelinger.

Medarbejdere i både WhatsApp- og Instagram-teams er blandt dem, der har mistet jobbet.

En af de opsagte er Jane Manchun Wong, kendt for sine afsløringer af kommende funktioner i populære apps, før hun selv blev en del af Meta sidste år.

Strømlining efter pandemien

Efter covid-pandemien overvurderede Meta virksomhedens vækstpotentiale, hvilket førte til en hurtig udvidelse af medarbejderstaben.

Nedskæringerne er derfor en del af Metas nye strategi for at strømline forretningen og tilpasse sig en mere bæredygtig vækst.

Mens Meta fortsætter med at justere sit fokus, kan flere omstruktureringer forventes i fremtiden.

Det vil blive afgørende for selskabet at genopfinde sig selv i en tid præget af øget konkurrence og udviklingen inden for AI og metaverset.