Apple overrasker: Apple Intelligence vil måske kræve abonnement

Christian Pedersen

2 uger siden

|

04/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Apples AI-system kaldet Apple Intelligence vil måske kræve betaling selvom det også kræver en ny iPhone.

Mest læste i dag

Apple har netop annonceret deres nyeste AI-suite, Apple Intelligence, som blev præsenteret sammen med iOS 18, iPadOS 18 og macOS Sequoia.

Denne suite af AI-funktioner, kaldet Apple Intelligence, vil være tilgængelig i beta, selv efter de nye operativsystemer lanceres fuldt ud til efteråret.

Indledningsvis vil Apple Intelligence være gratis at bruge for dem, der ejer kompatible enheder som iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, eller de kommende iPhone 16-modeller.

På Mac og iPad vil enheder med Apples M-serie chips også være kompatible.

Men vil det virkelig forblive gratis for evigt?

Mulig abonnementstjeneste

Ifølge en ny rapport fra Mark Gurman fra Bloomberg, som ofte rammer plet med Apple-relaterede forudsigelser, kan Apple Intelligence dog muligvis ikke forblive gratis for evigt.

Gurman antyder, at Apple i fremtiden vil opdele Apple Intelligence i to niveauer. Det skriver gsmarena.

To niveauer af Apple Intelligence

Det ene niveau vil fortsætte med at være gratis, men vil kun have et begrænset sæt funktioner.

For at få adgang til hele pakken af AI-funktionalitet på din iPhone, iPad eller Mac, skal man muligvis betale for en tjeneste, som kunne blive kaldt Apple Intelligence+.

Denne abonnementsplan vil ligne de andre Apple "+"-tjenester og forventes at bidrage til Apples strategi om at tjene flere penge på tjenester snarere end direkte enhedssalg.

Dette sker på baggrund af en tendens, hvor folk opgraderer deres enheder mindre hyppigt end tidligere.

Apples fremtidsstrategi

Apple planlægger også at tage en andel af abonnementsindtægterne fra hver AI-partner, der integreres i deres enheder, på samme måde som de tager en andel af abonnementer på tredjepartstjenester gennem App Store.

Indflydelsen på forbrugerne

Denne udvikling giver et interessant indblik i, hvordan Apple ser sine fremtidige indtægtsstrømme.

For forbrugere, der allerede føler sig overvældet af de mange abonnementer, de betaler for hver måned, kan denne ændring betyde endnu flere udgifter.

Apple Intelligence ser ud til at blive en central del af Apples fremtidige indtægtsmodel, og mens det kan tilbyde avancerede AI-funktioner til deres brugere, vil det også ændre måden, hvorpå folk bruger og betaler for deres Apple-enheder.