Android bank-virus i farlig udvikling: Vil ramme globalt

Christian Pedersen

1 uge siden

|

08/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Medusa bank-virussen er tilbage og farligere end den nogensinde har været.

Mest læste i dag

En ny advarsel er blevet udsendt til alle iPhone-brugere, efter at teknologieksperter har afsløret et nyt cyberangreb, der specifikt sigter mod Apple IDs.

Dette angreb, kaldet Medusa, er en farlig udvikling af en eksisterende Android bank-virus, som nu også truer iPhone-brugere globalt.

Angrebsmetoden

Cyberkriminelle sender en tekstbesked, der hævder at være fra Apple.

Beskeden indeholder et link til en vigtig besked om iCloud.

Når brugeren klikker på linket, bliver de ført til en side, der ligner en legitim Apple-side, men som i virkeligheden er en falsk side, designet til at stjæle brugerens Apple ID-oplysninger.

Michael Nowatkowski, cyberinstitutdirektør ved Augusta University, forklarer: "Dit Apple ID er som en master-nøgle til din telefon." Det skriver Foxnews.

Hvad kan der ske?

Hvis en hacker får fat i dit Apple ID, kan de få adgang til dine kontakter, betalingsoplysninger og andre følsomme data.

Ramnath Chellappa, professor i informationssystemer ved Emory University, anbefaler, at brugere beskytter sig selv ved at opsætte tofaktorautentificering (2FA).

Dette tilføjer et ekstra lag sikkerhed ved at kræve en bekræftelseskode fra en anden enhed.

Hvordan undgår du at blive offer?

  1. Aktiver tofaktorautentificering: Sørg for, at dit Apple ID er beskyttet med 2FA, så det kræver en ekstra bekræftelse udover dit password.

  2. Kontroller legitimiteten: Hvis du modtager en besked, der hævder at være fra Apple, skal du kontakte virksomheden direkte for at bekræfte beskedens ægthed.

  3. Vær skeptisk over for links: Klik aldrig på links i uopfordrede beskeder eller e-mails, medmindre du er sikker på deres ægthed.

Det er afgørende for iPhone-brugere at være opmærksomme på denne nye trussel og tage nødvendige forholdsregler for at beskytte deres Apple ID.

Medusa er et eksempel på, hvordan cyberkriminelle konstant udvikler deres metoder for at undgå opdagelse og maksimere skaderne.

Derfor er det vigtigere end nogensinde at være på vagt og sikre sine digitale konti mod sådanne angreb.